Gå til sidens hovedinnhold

Sparket etter Vi Menn-bilder

Linn Høyem (27) prydet forsiden av Vi Menn. Det likte arbeidsgiver svært dårlig.

(SIDE2): Linn Høyem fikk sparken etter at hun stilte opp på puppebilder i mannfolkbladet.

Mer fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå

- Arbeidsplassen kontaktet rekrutteringsbyrået Manpower og sa at de ikke ønsket meg som ansatt lenger på grunn av puppebildene i Vi Menn, forteller Linn til Side2.

Lagerjobb
Hun kunne ikke fatte at hun mistet en jobb som lagermedarbeider på grunn av bildene.

- Det var etter min mening ganske så uskyldige bilder, ikke pornografiske på noen måte. Jeg følte meg veldig satt i bås. Det burde være mitt problem hva folk sier om det, men på en annen side kan jeg forstå at noen bedrifter har en policy der de ikke godtar det, sier hun.

Fikk ny jobb
Rekrutteringsbyråene har tidligere denne uken fortalt Side2 at de googler alle potensielle arbeidstakere, og finner de nakenbilder eller sexvideoer kan det bety at drømmejobben ryker.

Les mer her:Her ryker drømmejobben

27-åringen kontaktet et annet rekrutteringsbyrå som skaffet henne en kundekonsulentjobb i et transportfirma hvor hun jobber i dag.

- Jeg bestemte meg for å legge kortene på bordet og fortelle at jeg har vært i Vi Menn og jobber for Helene Rask ved siden av. Det har min nye arbeidsgiver ingen problemer med, forteller Linn.

Tenk igjennom
Linn, som også er kjent fra realityprogrammet Big Brother, kastet ikke klærne før hun var i midten av tjueårene og råder unge jenter til å vente og tenkte seg godt om før de gjør det samme.

- Jeg har hatt lyst til å gjøre det lenge, men er glad for at jeg ventet til jeg ble såpass voksen. Unge jenter burde tenke seg veldig godt om før de gjør det samme, det kan få store konsekvenser for fremtidig karriere og en kan være uheldig å miste jobben en virkelig ønsker seg, sier Linn.

- Er du ikke redd for å angre?

- Nei, bildene er såpass uskyldig i mine øyne, både de i Vi Menn og det jeg gjør for Rask. Hvis jeg får familie en gang så skal jeg være åpen om bildene, forteller Linn.

Har angret
Glamourmodellen Marita L. Persson (24) driver eget nettsted hvor hun publiserer nakenbilder og videoer av seg og andre jenter hun har i stallen. Marita har jobbet som nakenmodell siden hun var 20 år og vet hvordan det er å angre, men nå har hun lært bransjen å kjenne.

- Jeg husker at de første bildene jeg tok var bilder der jeg var helt naken. Jeg kan huske at jeg angret litt på det i etterkant, jeg var jo ung og fersk og kjente ikke bransjen, forteller hun til Side2, og legger til at det ikke stoppet henne fra å fortsette som glamourmodell.

Ifølge Vi Menn og nettstedet Onlinemagasinet er det få jenter som angrer på nakenbildene i etterkant.

BAKGRUNN:
Representanter for norske herremagasiner: - I kø for å kaste klærne
Dette sier arbeidsgiverne: Her ryker drømmejobben

Marita synes det er trist at nakenbildene kan ødelegge for en annen potensiell karriere når en ønsker det. Hun er helt enig med Linn om at unge jenter burde tenke nøye igjennom hva slags bilder de legger ut på nettet.

- At man har tatt nakenbilder betyr jo ikke at man er dum, slem eller en pervers person. Det er bare en jobb. Men det kommer jo selvsagt an på hva slags sjanger av filmer og bilder som ligger ute på nettet. Men det er klart jeg kan forstå at ikke alle liker det hvis en ansatt eller potensiell medarbeider har latt seg avfotografere naken, sier hun.

- Det er viktig at jentene er klar over når de tar bildene at de faktisk vil være i hyller på nærbutikken og komme på nettet, tror mange ikke tenker bevisst over akkurat det, sier Marita.

Drømmejobben
Marita blir snart 25 år og hun er klar over at hun ikke kan jobbe som glamourmodell for alltid.

- Det er derfor jeg har startet et eget nettsted som jeg håper å drive i mange år. Men drømmen etter hvert er å drive en egen hudpleiesalong og da tror jeg ikke det betyr så mye at man har jobbet som glamourmodell, sier Marita som har hun jobbet i bransjen i over fire år.

Reklame

Kutt den skyhøye strømregningen: Slik får du billigst og best varempumpe