(iBergen.no) Blendende vakre Marianne Curtis (25) og Linn Andersen (21) fra Bergen rasket til seg 2. og 3. plass under den store missekåringen i portugisiske Azorene.

- Vi er veldig stolte over at begge de norske jentene endte i topp tre, sier modellmanager Dan de Vero til iBergen.no.

Kom som en overraskelse
- Det har vært helt fantastisk. Vi har vært på live TV-sendinger og utallige intervjuer. Alle jentene var utrolig flotte og jeg hadde ikke ventet det. Det er også utrolig gøy at denne konkurransen og resultatet vil føre meg til flere internasjonale modell konkurranser i fremtiden som modell, sier Marianne via sin manager. Hun representerte England under kåringen.

Av 35 deltakere ble dommerpanelet totalsjarmert av de bergenske jentene, som begge er tilknyttet modellbyrået DXD Models i Bergen. Etter å ha vist seg fram hele helgen, ble det under finaleshowet natt til søndag klart at Marianne hadde vunnet andreplass, mens Linn tok tredjeplassen. Seieren gikk til den belgiske kandidaten Halima Chamaia (18).

De gamle er eldst
- De ringte meg i sted og var superhappy. Marianne var spesielt glad for andreplassen. Hun er jo kanskje litt for gammel for slike konkurranser, der deltakerne er rundt de 20. Men hun danket ut alle ungdommene. Jeg vil tippe at det var erfaringen hennes fra catwalken som gjorde susen, sier en ekstatisk Geir Killingland til iBergen.no. Han er sjef for Miss Norway og Norwegian Models.

Verken Marianne eller Linn er ukjent med topp-plasseringer i missekåringer. Linn gikk helt til topps i Miss Norway i fjor og Marianne vant Model of the World Scandinavian i år 2000. For Linn er dette første pall-plassering i en internasjonal konkurranse.

Internasjonale karrierer
- Det var veldig morsomt. De fikk flotte klokker i gave, og samtidig får de automatiske tilbud fra utenlandske modellagenturer.

Dermed er det en stor sannsynlighet for internasjonale karrierer for begge bergenserne. Marianne, som opprinnelig kommer fra Stavanger, kan allerede skryte av forespørsler fra Milano, mens tyske byråer har vist interesse for Linn.

- De flotte jenter og en inspirasjon for resten av jentene i Norwegian Models, sier Killingstad.

Skjønnhetene er nå på vei tilbake til Norge.

Les flere nyheter på iBergen.no