(SIDE2): Leppene dine er et svært følsomt organ, og på grunn av dette spiller de en stor rolle i intimiteten mellom mennesker.

Det blir også hevdet at menn synes store lepper er mer seksuelt attraktivt enn smale lepper, og som om ikke dette var nok skal en kvinnes lepper også være en indikator på hennes helsetilstand og fertilitet. Og da er det jo større, jo bedre som gjelder.

Få siste nytt fra Side2.no: Klikk her!

En hjelpende hånd
Lipglosser både forstørrer og fremhever, og har derfor blitt et populært produkt. Det finnes hundrevis av utgaver på markedet, og Side2 bestemte seg for å teste noen av de - og kåre sin favoritt.

Les flere tester fra Side2 her:
Vi har testet solkremer
Best og verst for hendene
Detox-test

HTML EMBED

TESTEN

HVA: Et testpanel har testet i alt 13 lipglosser av ulik type og prisklasse.

KRITERIER: Lipglossene ble vurdert utfra konsistens, shine, holdbarhet og applikasjon.

KONKLUSJON: Testen har to klare vinnere, nemlig Lypsyl Glossy Minerals , og Lancome Juicy Tube . Begge lipglossene scoret seks på treningkastskalaen.

LES HELE TESTEN OG KOMMENTARENE fra TESTPANELET HER:

Lypsyl
Glossy Minerals

Side2 mener:

- Fargen er nydelig svak lyserosa og lipglossen gir leppene også en skinnende glans. Denne passer veldig godt til vår- og sommerlooken.

- Lipglossen er enkel å ta på, den er ikke klissete og man får et jevnt resultat. Den lukter og smaker herlig jordbær som ikke er for søt eller kvalmende. Etter påføring føles også leppene myke, og det er akkurat som lipglossen hjelper mot tørre lepper fordi man får en kjølelseslignende følelse.

- Lipglossfargen varer også lengre enn andre lipglosser, men som med andre lipgloss-varianter må man påføre flere ganger daglig for et optimalt resultat. Allikevel er dette min soleklare favoritt!

Veil. pris: 59 kroner

L`Oreal
Glam Shine

Side2 mener:

- Kosten på denne lipglossen er ubehagelig. Den er hårete og skjør.

- En helt grei lipgloss med passe tykk konsistens og fin shine. Dessverre holder den bare en drøy time, og leppene kan bli noe tørre etter bruk. Men rett etter at den er påført er den veldig fin.

Veil. pris: 125 kroner

Oriflame
Gloss Booster

Side2 mener:

+

- Denne lipglossen kan man fort bli kvalm av. Lukten og smaken er altfor søt og minner skikkelig om tyggegummi med en intens og vond fruktsmak. Den gir uansett et fint resultat med skinnende lepper. - Lipglossen er ikke klissete og er lett å ta på. Resultatet blir bra, men man føler seg litt som en stor rosa tyggegummiboble. Man må også påføre denne lipglosssen noe oftere enn de som ligger på topp. Passer nok best for de yngre kidsa.

- Lipglossen er lett å ta på. Det kommer akkurat passe mengde ut av tuben, og den er enkel å smøre utover. Lipglossen er litt klissete på, men det er nettopp slik jeg liker den. Den klissete effekten gjør også at lipglossen sitter på leppene lenge. Det er akkurat passe glans i den. For full effekt hele dagen må trolig lipglossen påføres fire til fem ganger, eller etter hvert måltid.

- Denne er brukervennlig ved at det er lett å smøre på innholdet, og tuben er lang og tynn så den tar liten plass i veska. Men det positive stopper så å si der. Lipglossen har altfor tykk konsistens. Man kan se ut som en fjortis-babe som har tatt på altfor tykt lag med skinnende gloss. Blankheten forsvinner også fort. Leppene blir klebrige og seige.

Veil. pris: 39 kroner

Max Factor
Vibrant Curve Effect

Side2 mener:

- Kommer i mange deilige farger med en frisk duft. Enkel å påføre med en fin pensel – verken for mye eller for lite av gangen.

- Shinen holder litt, men ikke veldig lenge. Leppene føles ikke som de pumper seg opp, men denne lipglossen er veldig god allikevel!

Veil. pris: 115 kroner

Isadora
Cream Gloss Style

Side2 mener:

- Meget god å føre på leppene – myk og deilig konsistens. Men den føles langt mer som en leppestift, enn en lipsloss.

- Fargen er mye sterkere enn på de andre lipglossene, så det er egentlig en smart kombinasjon for dem som liker det.

- Ingen duft, men fint skimmer – men på påføres ofte.

Veil. pris:125 kroner

Bare MInerals
100 % naturlig

Side2 mener:

- Dette har alt en lipgloss bør ha! En super penselbørste, som gir et jevnt og fint resultat. Leppene føles myke og skinnende med en gang – og det varer usedvanlig lenge! Svak parfymert. En ny favoritt!

- Den har en litt liten applikator, og den føles litt klissete når den påføres. Den holder lenge og det er et stort pluss. Den har en litt kvalmende lukt og smak.

Veil. pris: 259 kroner

Babor
Ultra Shine Lipgloss

Side2 mener:

- Meget god å påføre, resultatet blir jevnt og pent på leppene. Svak parfymert – lekre farger og gir et glansfullt resultat. Holdbar.

- Denne lipglossen må påføres et par ganger, for å få optimal mengde. Leppene føles ikke spesielt myke, men gir heller en litt tørr effekt etter en stund. Den er ikke klissete på, og det er heller ingen ting å utsette på glansen.

- Babors lipgloss verken smaker eller lukter spesielt godt, og er derfor ikke noe jeg ønsker å bruke på leppene gjennom en hel dag. Men den holder godt, så det holder trolig å påføre den tre til fire ganger i løpet av en dag. Lipglossen gir mye farge til deg som ønsker det.

- Svampeapplikatoren gjør den lett og behagelig å ta på. Den varer veldig lenge, og gir fin gloss.

Veil. pris: 255 kroner

Maybelline
Colorsensational Gloss

Side2 mener:

- Denne lipglossen er lett å påføre, og du før mye ut av bare et strøk. Lipglossen er ikke klissete, men gir fuktige og bløte lepper. Den gir en herlig glans, men holder seg dessverre ikke på leppene så lenge. For full effekt hele dagen må denne lipglossen trolig påføres seks til syv ganger i løpet av dagen. Smaken og lukten er feminin og deilig.

- Denne glossen er min favoritt. Den kommer i penneform med applikator og den har en viss farge, men er likevel ikke påtrengende fargerik. Mild, men ikke påtrengende tutti frutti-lukt, men ikke smak. Den er silkemyk å ha på og klisser ikke. Samtidig gjør det at du må påføre den oftere enn en annen gloss. Jeg velger meg denne.

- Lipglossen fra Maybelline kommer i en slank, avlang og firkantig beholder, men en veldig lettanvendelig svampeapplikator. Samtidig er det såpass mye farge i lipglossen at du bør ha et speil tilgjengelig ved påføring.

- Denne lipglossen er ganske matt, men har allikevel glans nok til at det blir fint og fresht. Den har en super kosistens som verken er klissete eller limaktig. Den smaker og lukter friskt av appelsin.

Veil. pris: 110 kroner

Visions V
Bootyliscious Lipgloss

+

Side2 mener:

- Den lille snertne lipglossen er perfekt til små vesker. Likevel inneholder den minst like mye som de andre lipglossene. Ulempen er at det kommer mye ut når du trykker på tuben. Det kan være vanskelig å begrense uttaket. Den er lett å smøre ut, og gir mye glans.

- Lipglossen smaker verken godt eller vondt, så er perfekt for deg som er var mot lukter. Dessverre holder ikke lipglossen seg lenge på leppene, så her må det påføres mange ganger i løpet av en dag, kanskje opptil ti ganger for full effekt gjennom hele dagen.

- Det verste med denne lip glossen er at den har en håpløst upresis påføring, som krever både speil og konsentrasjon. I tillegg er den ganske klissete og tung. Det positive er at den har både gloss og plenty med farge, men den virker litt billig. Den lukter svakt av vanilje, men smaker ingenting.

Veil. pris: 79 kroner

Clinique
Superbalm Mousterizing Gloss

Side2 mener:

- Denne glossen fra Clinque er en klassiker. Det er lett å skjønne. Tross ulike farger, er den nesten fargeløs. Den er også uten smak og lukt. Lip glossen kommer i tubeform og er lett å smøre på med sin praktiske tube

- Den holder relativt lenge og gir akkurat passe skinn. Du må påføre nytt lag etter et par timers tid.

- Den kleber noe, men lip glossen er for meg på den riktige siden av «klisseskalaen», det vil si at den føles lett og grei å ha på. En god hverdagsgloss.

Veil. pris: 150 kroner

Dior
Ultra-gloss

Side2 mener:

- Kosten på denne lipglossen er noe løs slik at det er lett å bomme på leppene, men det er enkelt å fjerne med fingrene.

- Denne gir fin shine, og har også en en forstørrende effekt. Konsistensen er tynn og god. Leppene føles fuktige og glossen sitter lenge. Litt glitter i den, men så vidt synlig. Eksklusiv design på lipgloss-flasken. Denne anbefales!

- Den skinner fint uten å føles klissete. Den holder lenge, og har ingen påtrengende lukt eller smak. En helig lipgloss!

Veil. pris: 250 kroner

YSL
Shimmering Gloss

+

Side2 mener:

- Denne har en litt liten applikator, men frisk smak og duft. Den føles litt klissete, men den holder lenge og gir fin glans.

- Denne har mye skimmer, og det passer meg perfekt. Fargen i nude er lekker. Dette er ingen hverdagsgloss, men passer kanskje best når man skal skal pynte seg litt.

Veil. pris: 230 kroner

Lancome
Juicy Tube

Side2 mener:

- Lipglossen er deilig og myk å ta på, og føles ikke klissete i det hele tatt.

- Den holder seg relativt godt, og leppene føles myke lenge også etter bruk. Gir fin glans, og har en deilig vaniljeaktig duft. Bra appliaktor.

Veil. pris: 150 kroner

L`Oreal
Studio Secret Gloss Shine

Side2 mener:

- Den er grei å ta på , og lukten minner om vanilje. Smaken er mild og deilig. Leppene får mer farge enn shine, så denne anbefales for de som er glad i leppestift, men som ønsker et blankere resultat.

- Må påføres ofte for å opprettholde en jevn farge. Dette er en helt grei lipgloss. Den ligger midt på treet, men lipglossen scorer et ekstra poeng fordi den ikke føles klissete.

- Enkel å påføre, føles god på leppene og er ikke klissete. Svak og behagelig duft, uten at den føles syntetisk. Må påføre en del før det føles jevnt og fint, men allikevel en god lipgloss!

- Glossen fra L’Oréal kommer i flere farger , og den jeg prøvde har en sterk smak og lukt av karamell som kanskje noen liker, men som andre ikke vil synes er noe ok. Den kommer i tubeform og er lett å smøre på. Den kleber noe, men føles grei å ha på. Denne type gloss, legger seg jo utenpå leppen på mange måter. Det er en vane om man liker det eller ikke.

Veil. pris: 149 kroner