Gå til sidens hovedinnhold

Uverdig minne

Den flotte TLC-pikens familie mener vel, men lykkes ikke.

Lisa «Left Eye» Lopes
Eye Legacy
E1

I 2002 ble Lisa «Left Eye» Lopes drept i en trafikkulykke i Honduras, og suksesstrioen TLC ble selfølgelig aldri den samme. Den ble fort oppløst, og gjenværende T-Boz og Chili har i etterkant vært M.I.A.

Kanskje ikke kun på grunn av Left Eyes bortgang, men den lille, energiske damen var et viktig element. Hun ble fort den mest kjente, ved å ha et kondom (safe sex) bak den venstre brilleglasset (som skapte kallenavnet), med leken rapping og en freidigere stil enn hva som var normen i urban pop.

Selv om mange savner TLC-piken, har det vært stille rundt hennes navn etter hennes død, noe familien ønsker å gjøre noe med via «Eye Legacy». Dessverre har det blitt en svak utgivelse.

Platen er basert på eldre låter, uferdig materiale og skisser beregnet på Lopes’ andre soloalbum, tilsatt ny produksjon og en rekke gjester, blant andre hennes to TLC-partnere, Chamillionaire, Missy Elliott og Lil Mama.

De to sistnevnte passer bra sammen med Lopes og pumper opp energien på «Block Party» (ny versjon) og «Let’s Just Do It» (det er nesten rart å høre Missy igjen), mens Bobby Valentino synger pent og hovedpersonen, Chili og T-Boz utgjør en effektiv påminnelse om TLCs storhet i popverdenen. De var rå.

Låtene er likevel ikke spesielt gode, mye takket være de lite kreative produsentene The Heavyweights, Surefire og Marcus DL. Slappe, spinkle og til tider amatørmessig arbeide er ekstra upassende for et slikt prosjekt, som ikke bare er til minne om Left Eye, men også til inntekt til et barnehjem i Honduras.

Hvis du vil høre musikk slik hun selv ville at den skulle høres ut, kjøp heller solodebuten «Supernova» og gjerne en TLC-samler. Litt av pengene vil gå til Left Eyes familie.

Reklame

Her får du tak i de superpopulære shortsene

Kommentarer til denne saken