Gå til sidens hovedinnhold

Lisberg: - Ikke heldig

Siden Svein Larsen trakk seg fra sjefstolen i P4 i 1998 har ingen toppsjef rukket å bli skikkelig varm i trøya. Rune Brynhildsen går etter kun halvannet år.

Rune Brynhildsen trakk seg fra sjefstolen i radiokanalen P4, etter å ha vært der siden februar i fjor. Han trakk seg etter uenighet med den delen av styret som representerer den største eiergruppen, MTG. Et og et halvt år er ikke mye for en toppsjef, men Brynhildsen er ikke den eneste P4-sjefen som har hatt kort levetid.

Etter at Svein Larsen trakk seg fra sjefstolen i P4 i 1998 har kanalen hatt tre forskjellige sjefer i til sammen seks perioder.

Larsen trakk seg som toppsjef etter å ha styrt kanalen siden før oppstarten. Han var som prosjektleder i 1992, administrerende direktør etter oppstarten, han var med på børsintroduksjon og styrte kanalen i fem år på lufta.

Da han trakk seg tok Kalle Lisberg over stillingen som toppsjef, en stilling han kun hadde i kort tid, før Hein Espen Hattestad tok over. Hattestad ble forfremmet til toppsjef MTGs operasjoner i Norge i 2000.

Ett halvår etter at Hattestads avgang ble Cecilie Norland hentet inn fra stillingen som administrerende direktør og ansvarlig redaktør i A-pressen Interaktiv. Norland rakk knapt å varme opp stolryggen før hun også gikk. På dagen.

Dermed måtte Hattestad nok en gang tre til som toppsjef. Han ble konstituert i et knapt halvår, før styret i P4 fant etterfølgeren. Rune Brynhildsen.

Brynhildsen har ledet selskapet gjennom to konsesjonskamper og bidro til å sikre videre liv etter at Kulturdepartementet ikke fornyet tilliten til P4 på den såkalte P4-konsesjonen.

- Det er klart at det er ikke heldig å ha så stor omskiftelighet i toppen. Det er ikke noe mål for noe selskap, men det reflekterer at vi er på pulsen i et samfunn i forandring, sier påtroppende toppsjef i P4, Kalle Lisberg til Propaganda.

Men toppsjefene er ikke de eneste som har gått fra selskapet de siste årene. På grunn av striden rundt hva som egentlig var ansvarsområdet til P4-sjef Cecilie Norland, forlot redaktør Anne Jortveit radiokanalen. Hun jobber i dag i konkurrenten Kanal4.

I september 2001 sluttet økonomidirektør Thor Osland på dagen. På tampen av året sluttet daglig leder i P4 Instant media, Kristian Bye og begynte som konsulent i Merkevarehuset D'Arcy.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken