Listen er ikke rangert.

Bioshock Infinite

Format: PS3 / 360 / PC Utvikler: Irrational Games Utgiver: 2K Games - Les anmeldelsen

Columbia er meget mulig den vakreste byen vi har sett i et spill noensinne. Etter to besøk i den dystre undervannsbyen Rapture tok Irrational Games oss med høyt over bakken, der en magisk reise ventet oss. Da vi brøt gjennom skylaget og for første gang mistet vi både munn og mæle. Sollyset danset over de majestetiske bygningene og de travle bygatene. De hadde virkelig skapt et paradis høyt i skyene. Men Bioshock Infinite hadde også andre strenger å spille på. Intens action, stram skytefølelse og en gripende historie om en ung jente ved navn Elizabeth. En jente vi måtte beskytte. En jente vi ble glad i. En jente vi ikke ønsket å skille oss fra.

The Last of Us

Format: PS3 Utvikler: Naughty Dog Utgiver: Sony - Les anmeldelsen

Settingen i The Last of Us er i grunnen ganske kjent. En grusomt soppinfeksjon har brutt ut og verden ligger i ruiner. Et tradisjonelt utgangspunkt, men det spilte innen rolle. Settingen var nemlig bare bakteppet for en leksjon i hva et spill kan tilby av historieformidling og dramaturgi. Historien om Ellie og Joel er nådeløst brutal, men den er likevel vakker. Den er full av nyanser og ærlighet. Sammen viste Joel og Ellie følelser og sårbarhet på en måte vi aldri før hadde sett i et spill, samtidig som actionbiten og snikingen satt som et skudd. Naughty Dog hevet nok en gang listen for hele spillmediet.

Dishonored

Format: PS3 / 360 / PC Utvikler: Arkane Studios Utgiver: Bethesda - Les anmeldelsen

Friheten var nærmest grenseløs i Dunwall. Friheten til å spille på din egen måte. Friheten til å takle utfordringene etter eget ønske, og kun drepe hvis du var nødt. Eller hele tiden. Valget var ditt. I rollen som den tidligere livvakten Corvo måtte du ta opp jakten mot Keiserinnens morder, for å renvaske deg selv for samme forbrytelse. Takket være mesterlig design og oppslukende gameplay ble reisen en du gjentok straks du var ferdig.

OBS! Se resten av listen på neste side.

The Walking Dead

Format: PC / PS3 / 360 / iOS Utvikler og utgiver Telltale Games - Les anmeldelsen

Tanken om et spill basert på The Walking Dead var ikke så forlokkende for mange. Først og fremst fordi man så for seg nok et hjernedød skytespill (et slikt er siden blitt lagd og det var mildt sagt dårlig). Heldigvis falt oppgaven på pek og klikk-ekspertene hos Telltale Games, som heller lagde et historiedrevet eventyrspill. Gjennom fem episoder fikk vi stifte bekjentskap med en rekke minneverdige personligheter, i et spill der valgene dine gjør for konsekvenser for handlingen videre. Vi gleder oss til den neste sesongen.

Ni no Kuni: Wrath of the White Witch

Format: PS3 Utvikler: Level 5 og Studio Ghibli Utgiver: Namco Bandai - Les anmeldelsen

Mange japanske rollespill henger seg fast i unødvendig avanserte kampsystemer som er lite tilgjengelige, mens andre ikke har et fnugg av taktikk og kompenserer med sjarm og humor. Kjennetegnet på de virkelig gode spillene i sjangeren er at de har begge deler. Ni no Kuni: Wrath of the White Witch har begge deler og mer til. Dessuten har det fantastisk Studio Ghibli-grafikk.

Trials Evolution

Format: 360 / PC Utvikler: Red Lynx Utgiver: Ubisoft - Les anmeldelsen

Det siste spillet fra finske Red Lynx har uante muligheter. Ikke bare hadde utviklerne perfeksjonert det enkle, men geniale konseptet, de hadde også utvidet brettbyggeren. Man kunne lage hva man måtte ønske, enten man foretrakk tradisjonelle motorcross-baner eller kreative minispill. Herlig vanedannende er det også. Greit nok, det er litt mer enn et år siden spillet ble sluppet, men det fortjener likevel en plass på lista.

OBS! Se resten av listen på neste side.

Journey

Format: PS3 Utvikler: Thatgamecompany Utgiver: Sony - Les anmeldelsen

Alle må spille Journey. Det spiller ingen rolle om du ikke har en Playstation 3. Kjøp en! Det tredje spillet til Thatgamecompany beskrives nemlig best med bare ett ord, magisk. I løpet av to timer har du vært gjennom et blendende vakkert eventyr ulikt noe annet. Kanskje møter du en annen spiller på veien mot fjellet, en spiller du tar vare på samtidig som vedkommende tar vare på deg. I Journey knytter man bånd uten å utveksle et ord, mens man sammen opplever spillhistoriens vakreste reise.

Tomb Raider

Format: PC / 360 / PS3 Utvikler: Crystal Dynamics Utgiver: Square Enix - Les anmeldelsen

Det skal litt til å starte en av spillhistoriens største serier på nytt, men utviklerne hos Crystal Dynamics klarte bragden. Det nye spillet lånte mye fra serier som Uncharted, men det var ikke noe mindre spennende av den grunn. Dessuten hadde nok ikke Uncharted eksistert uten inspirasjon fra nettopp Tomb Raider-serien. Med innovative funksjoner som et dynamisk dekningssystem, samt vakker grafikk, ypperlig stemmeskuespill og en spennende historie fikk Lara Croft endelig den nye starten hun fortjente.

Forza Horizon

Format: 360 Utvikler: Playground Games og Turn 10 Utgiver: Microsoft - Les anmeldelsen

Et racingspill satt til en åpen verden var ikke noe nytt, men i Forza Horizon ble listen hevet betraktelig. Den store forskjellen? Bilfysikken. Mens andre slike spill ofte nedprioriterer noe av kjørefølelsen til fordel for råe hastigheter eller sinnssyke hopp (ikke at det er noe galt i det) beholdt Forza Horizon fysikken serien er blitt å kjent for. Det var tydelig at utviklerne elsket biler, og at de hadde drømt om å lage spillet i en årrekke.

Far Cry 3

Format: 360 / PS3 / PC Utvikler: Ubisoft Utgiver: Ubisoft - Les anmeldelsen

Etter det skuffende Far Cry 2 ble vi nødt til å temme forventningene våre. Det var det ingen grunn til. Far Cry 3 hadde nemlig alt. En gigantisk åpen verden å utforske, et heftig arsenal av våpen, spennende sideoppdrag og aktiviteter og en minneverdig historie. Han er splitter pine gal, men likevel så karismatisk at det er nesten umulig å ikke like ham, Vaas Montenegro.

Hvis du ikke har fått med deg disse perlene burde sommeren herved være reddet. Og hvis du har spilt alle sammen kan du jo spille dem én gang til...

Denne saken ble levert av Gamereactor.no. Les også:

Lightning Returns: Final Fantasy XIII - 13 Days Trailer

Arma III - Beta Trailer

Angry Birds Star Wars - Console Announcement Trailer

The Respawnables - Gamelab interview & Nvidia Shield gameplay