Gå til sidens hovedinnhold

Lite følsom Rayman

Den leddløse helten Rayman stiller sterkt i full 3D på Nintendo DS, men han liker ikke å bli tatt på...

«Rayman DS» kunne soleklart vært blant de beste lanseringsspillene til Nintendo DS, men takket være en halvhjertet konvertering til den nye konsollen ryker toppkarakterene.

Den trykkfølsomme skjermen til Nintendo DS brukes i «Rayman DS» kun som en analog styrespake, og til det fungerer den knapt. For det første er skjermen plassert ganske langt inne på konsollen og du må strekke tommelen et godt stykke for å bruke skjermen fornuftig.

I tillegg legger utviklere opp til at du kun kan bruke tommelstroppen på trykkskjermen, så har du mistet denne har du et problem. Det går nemlig ikke an å konfigurere knappene slik at du kan bruke styrekrysset på venstre side til å hoppe, skyte og så videre (slik som på «Super Mario DS»). Dermed må du være venstrehendt får å kunne benytte deg av den mer presise skrivestiften.

Styrekrysset reagerer i tillegg ikke hundre prosent, men det er heldigvis fullt mulig å spille spillet helt uten bruk av trykkskjermen. Dermed blir «Rayman DS» er temmelig bra plattformspill, alt tatt i betraktning.

Brettene er varierte og spennende, og etter hvert sitter kontrollen godt nok til ikke å irritere deg over den, selv om enkelte kameravinkler og det ufølsomme styrekrysset er plagsomt.

Oppgavene består i redde prinsesser og kidnappede venner, samle de fire magiske maskene og dessuten samle verdens visdom som er spredd på 1000 magiske gul lys. For å nevne noe. Raymans verden er dyp og spennende, og dersom litt klønete kontroll er greit for deg, finner du et godt plattformspill i «Ratchet & Clank»-stil i «Rayman DS».

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021