Gå til sidens hovedinnhold

Liten «i» til kronebry

Høyteknologisenteret i Bergen (HIB) måtte punge ut med 200.000 kroner på grunn av Høgskolen i Bergen (HiB). Ser du den?

Begge lærestedene forkortes med bokstavene H, I og B. Den lille forskjellen ligger, som du kanskje ser, i at Høyteknologisenteret bruker stor «I», mens Høgskolen i Bergen bruker liten «i». På Høyteknologisenteret har forkortelsen HIB stått i blå lysende bokstaver på taket. Dette har skapt forvirring, spesielt for folk som kommer utenbys fra. For å få bukt med misforståelsen, har Høyteknologisenteret trykket bokstaver tilsvarende hele navnet og plassert dem langs veggen av bygget. Prislapp: 200.000 kroner.

- Navneblandingen har blitt problematisk. Når folk skal på Høgskolen, har det ofte hendt at de kommer ned til oss. Det er primært utenbysfolk som har litt problemer, bergensere vet å skille mellom de to stedene, sier Bjart Nygaard, direktør ved HIB.

Arkitekter bommet
Og om prislappen sier han følgende:

- For å få bukt med problemet, har vi trykket opp bokstavene i hele navnet og fått dem opp på siden langs veggen. Det har vi brukt ca 200.000 kroner på, sier Nygaard.

At folk blander HIB og HiB er en ærlig sak, men et arkitektfirma som designet Høgskolen sitt nye bygg gikk på en pinlig feil da de skulle presentere tegningene sine.

- Da arkitektene presenterte tegningene sine for Høgskolen i Bergen (HiB), brukte de vår logo, forklarer Nygaard ved HIB.

Reklame

NÅ: Knalltilbud på de superpopulære sekkestolene

Kommentarer til denne saken