Gå til sidens hovedinnhold

Liverpool i trøbbel

Liverpool-eieren klarer ikke å betale regningene sine.

Onsdag røk de rødkledde ut av Champions League i thrilleren på Stamford Bridge. Dermed glipper en god del millioner som Anfield-klubben desperat trenger.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Skylder 3,52 milliarder
Legg til at Liverpool mister flere hundre millioner kroner hvert år i mangel på en moderne arena og at klubbens amerikanske eierduo sliter tungt.

Nå skriver anerkjente Wall Street Journal at kreditorene til Tom Hicks har slått seg vrange etter at Hicks ikke klarte å betale et avdrag på ti millioner dollar, vel 67 millioner kroner, innen fristen 31. mars.

Hicks, som eier halve Liverpool, skylder førti finansinstitusjoner 3,52 milliarder kroner. Pengene har Hicks Sports Group lånt, og går blant annet med til å drifte baseballaget Texas Rangers og ishockeyklubben Dallas Stars.

Nå tvinges Hicks til å selge unna aksjer i Rangers og Stars for å unngå at kreditorene får kontroll over eiendelene hans. Begge de nordamerikanske sportsklubbene sliter med å dekke driftskostnadene og gjelden sin.

- Jeg har sterk tro på at jeg skal bli enig med 51 prosent av kreditorene fordi jeg klarer å dekke kontantbehovet til klubbene mens jeg henter inn nye partnere. De skal bidra til å drastisk redusere eller slette gjelden til Hicks Sports Group, sier Hicks til den anerkjente USA-baserte næringslivsavisen.

Vil kvitte seg med Hicks
Men det spørs om amerikaneren klarer å finne rikinger med vilje til å satse på to idrettslag i et samfunn som preges hardt av finanskrisen.

News of The World skrev i påsken at Liverpools andre eier, George Gillett, nå jobber hardt for å selge ishockeylaget sitt, Montreal Canadiens. Pris: 2,71 milliarder kroner.

Pengene skal han bruke til å kvitte seg med Liverpool-partner Tom Hicks.

Ifølge Telegraph og Deloitte dro Manchester United inn 101 millioner pund i rene kampdaginntekter i det forrige regnskapsåret. Arsenal fikk inn 94,6 millioner pund, mens Chelsea solgte for 74,5 millioner. Liverpool klarte bare å omsette for 39,2 millioner pund på Anfield. Regnestykket viser hvor viktig en ny arena er for de rødkledde.

Men med onkler som ikke er rike nok, og som slet allerede før finanskrisen traff, virker stadiondrømmen underlig fjern.

Har du et medietips - kontakt NA24 Propaganda

DE TI MEST VERDIFULLE KLUBBENE:
1. Manchester United - 12,47 mrd. kr.
2. Real Madrid - 9,02 mrd. kr.
3. Arsenal - 8,00 mrd. kr.
4. Bayern München - 7,40 mrd. kr.
5. Liverpool - 6,73 mrd. kr.
6. AC Milan - 6,60 mrd. kr.
7. Barcelona - 6,40 mrd. kr.
8. Chelsea - 5,33 mrd. kr.
9. Juventus - 4,00 mrd. kr.
10. Schalke 04 - 3,40 mrd. kr.

Sjekk hele listen hos Forbes.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken