Siv Gamnes

- Jeg vil at kjæresten min skal ha sex med andre

Sexologen svarer

TREKANT: «Drømmedama» vil at kjæresten sin skal ha sex med en annen kvinne.

TREKANT: «Drømmedama» vil at kjæresten sin skal ha sex med en annen kvinne. Foto: Colourbox

Har du spørsmål, problemer eller utfordringer rundt temaet seksualitet? Send inn spørsmål til: sexologensvarer@gmail.com

Spørsmål

Hei Siv! Jeg drømmer om at kjæresten min skal ha sex med en annen. Jeg blir vilt opphisset av tanken på at noen andre skal få kjenne den deilige staken hans. Problemer er at han overhode ikke tenner på det (han vil bare ha meg)!

Har forsøkt å overtale han så lenge nå uten hell, at jeg skjønner at det ikke vil bli noe av. Så spørsmålet er – hvordan kan jeg kvitte meg med denne drømmen? Hilsen Drømmedama

Svar

Hei, og takk for at du skriver til meg.

Det er nok mange som vil tenke at du er heldig, og først og fremst bør være lykkelig for at han, tross åpent tilbud om annet, holder seg trofast til deg.

På den andre siden er det forståelig at når man drømmer om noe så intenst som det du gir uttrykk for – og det blir uoppnåelig – så blir det mer følelser som for eksempel skuffelse og savn som kommer fram.

Det første jeg derfor vil foreslå for deg, er at det du her kaller for drømmer, skal du heretter kalle for fantasier. En grunn til det, er rett og slett for å fjerne noe av det som kan gi deg negative følelser – når en drøm ikke blir oppfylt, omtales det ofte som at «drømmen ble knust». Og det er jo absolutt ikke positivt! Det medfører at når du forteller deg selv at du har en drøm som ikke blir oppfylt – dine drømmer blir knust – så kan du fylles med følelser av tap, savn, skuffelse eller tilsvarende negative følelser.

TREKANT: Er en vanlig fantasi for både kvinner og menn. Foto: Colourbox

En fantasi er derimot noe du kan tenke at du bare har inne i hodet, og selv om noen fantasier kan leves ut, så er det ikke alltid nødvendig for at den skal kunne være positiv for deg. Noen fantasier kan også være av en slik karakter at de ikke skal leves ut, men er likevel positive for deg.

Klarer du å se på det hele som en sexfantasi (og ikke som en uoppnåelig drøm), så blir du kanskje også friere til å tenke hva du kan bruke fantasien til og hvordan – til glede for deg selv.

Det positive med fantasier generelt, er nemlig at du kan lage den nøyaktig slik du ønsker at det skal være. Derfor blir det å fantasere om sex, der alt er akkurat slik man ønsker at det skal være, bare ekstra pirrende. Det blir en del av tenningsmønsteret ditt. En fantasi kan også være enklere å dele med partner, enn å få partner med på en handling han eller hun i utgangspunktet ikke ønsker.

En annen ting er at om du hadde fått til å realisere sexfantasien, og kjæresten din hadde blitt med på det, så har du ingen garanti for at det ville blitt så deilig og spennende i virkeligheten, som det du ser for deg i fantasien. Da ville både kjæresten din, det han gjør og hans følelser, pluss det den andre personen sier, gjør og føler, hatt stor påvirkning på handlingen og situasjonen, og «drømmen» din kunne endt opp «like knust» som nå.

Jeg vil derfor anbefale deg at så lenge du har en så flott fantasi som du kjenner hjelper deg til å bli "vilt opphisset", så behold det som en fantasi! Du kan utvikle den, endre den og du kan til en hver tid lage den til å være akkurat det du trenger. Og du kan kanskje til og med klare å dele den – som en fantasi – med kjæresten din?

Jeg håper dette er til hjelp for deg og dere.

Lykke til, og gode ønsker fra ho Siv

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Siv Gamnes

Mest lest på Puls

Annonsebilag