*Nettavisen* Livsstil.

- Kommer du over en slik, drep den umiddelbart!

Slangehodefisk:

Advarsel til fiskere: - Ser du denne, drep den umiddelbart!

11.10.19 00:57

NEW YORK (Nettavisen): Denne rovfisken har sylspisse tenner, og et utviklet lungesystem som gjøre at den kan overleve over fire døgn på land.

Nå er amerikanerne livredde for at den skal formere seg videre og spre seg over hele landet. Ifølge CNN har fisken Northern snakehead, en slangehodefisk, som opprinnelig hr sitt utspring fra Asia, nå greid å spre seg over 14 stater i USA.

Se omfattende informasjonsvideo om Northern snakehead her:

Den ble nylig oppdaget i Georgia og derfor har myndighetene der nå kommet med klare advarsler om man kommer over fisken:

- Kommer du over en slik, drep den umiddelbart!

Klikk på bildet for å forstørre.  

Northern snakehead har sylspisse tenner, og et utviklet lungesystem som gjør at den kan overleve over fire døgn på land. Foto: (U.S. Geological Survey)

De som kommer over den blir også bedt om å ta bilde av dens fryktinngytende munn og tenner, samt finner og hale. Deretter bør den fryses ned og man bør kontakte de lokale fiskemyndighetene og fortelle nøyaktig hvor man fant den.

En Northern snakehead kan bli litt over 90 centimeter lang, og i fjor ble en enorm fisk av denne typen på hele ni kilo skutt med pil og bue av Andrew Fox i Mattawoman Creek.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Andrew Fox (41) skjøt dette beistet av en Northern snakehead i Mattawoman Creek i 2018. Den veide ni kilo. Foto: Maryland Department of Natural Resources

Den er kjent for å utkonkurrere de fleste andre fiskearter der den kommer til og havner stort sett med en gang på toppen av næringskjeden.

Det at den kan puste, gjør at den kan overleve over fire døgn på land, og den er også kjent for å kunne sno seg bortover bakken, veldig likt en slange.

Det gir den store fortrinn med tanke på å forflytte seg fra området til område.

Slangehodefisken har sitt utspring fra Kina, Russland Nord Korea og Sør Korea. I Europa ble den for første gang oppdaget i Tsjekkoslovakia i 1956.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.