Friske meninger

- Jeg har fått nok. Skjerp dere!

Influenser-fortvilelse:

Emilie Flå.

Emilie Flå. Foto: Privat

- Jeg holder på å klikke. Klikke av frustrasjon. Jeg klikker av mennesker som bruker makten sin i samfunnet til å gjøre seg større og bedre ved hjelp av løgn.

Av Emilie Flå

Flere clicks, views og mye omtale er tydeligvis det eneste som betyr noe. Dette ser vi når sannheten kommer frem flere måneder etterpå. Er dette det eneste de bryr seg om? Helt seriøst?

Å lyve om sannheten for fasadens skyld

Etter at enkelte influensere, som det kalles så fint, brølte ut om frivillig barnløshet, satte det halve Norge i bevegelse. Hvor viktig det var at folk respekterte det, på lik linje som det å ha barn, var det som stod mest sentralt i den debatten.

Disse enkelte influenserne har også valgt å spille MYE på ærlighet. Og det er noe som gjør dette så ekstremt feil, på så mange områder. De er jo tydeligvis ikke så ærlige som de skal ha det til. Og det er et skittent spill, spør du meg.

I senere tid har vi nå blitt informert om at det ikke handler om frivillighet. Ikke i det hele tatt faktisk. Det handler om å ikke kunne få barn.

Clicks, views og omtale

Så hvis vi går tilbake til hvor viktig det var med respekt. Hva tenker dere influensere egentlig om folk som lyver om sannheten for å holde på en viss mengde clicks, views og omtale?

Mennesker som dere har en vesentlig høyere stemme enn andre. Spesielt influensere burde visst bedre.

Det som er så frustrerende er at disse influensere har kastet andre influensere i ilden utallige ganger fordi de ikke forstår konsekvensen av hva de sier og gjør.

Bare et spørsmål:

Hva med de influenserne som sier de vil være barnløse, istedenfor å være ærlige om at de ikke kan få barn. Hva om det er de som faktisk skaper tabuene om det å ikke kunne få barn?

Ærlig tabu

Jeg og min mann slet selv en del med å bli gravide, men etter fire tabubelagte spontanaborter, dårlig selvtillit, følelsen av å skuffe andre nære, klarte vi heldigvis å fullføre graviditeten.

Tabuet vi følte rundt dette temaet, er på grunn av disse folka. Disse såkalte influenserne, som spiller sånn på å være ærlige.

Dere har et ansvar. Alle som er forbilder har et ansvar. Alt dere gjør er å opprettholde tabuene.

- Skjerp dere!

«influencer betyr «påvirker».... Influensere er markante personligheter som inspirerer andre med nye ideer og øver innflytelse på meninger og trender i ulike samfunnsgrupper.» (Wikipedia)

Er poenget deres å inspirere andre til å heller lyve bort vanskelighetene med det å få barn? Eller prøver dere å gjøre det trendy?

Jeg har fått nok. Skjerp dere!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.