RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Et bilde publisert av @hjertemothjerte torsdag 26. Jan.. 2017 PST

15 ting vi digga på 1990-tallet

Sist oppdatert:
Er du født før 1987 vil du garantert kjenne igjen noe på denne listen.

Idet du har passert 30 år, skjer det noe merkelig. Du får plutselig en stor trang til å nynne på introen til ditt favorittprogram i barndommen, til å finne fram esken med skolestiler og bilder fra barneskolen og å smake på den fantastiske brusen du pleide å få på lørdagskvelden.

Nostalgien har inntatt deg.

Du er skikkelig voksen nå, og minnene om barndommen kan gi deg en liten tåre i øyekroken.

Vi er ikke bedre selv, og har funnet fram til 15 ting mange digga på 1990-tallet (ja, for på 1990-tallet verken likte eller elsket vi ting, vi digga det):

1. Den vesle vampyren

Den kuleste barnebokserien vi visste om! Hva skjedde egentlig med Rydiger og Anton? Ifølge Wikipedia sluttet Gyldendal å oversette bøkene i 1992, da salget var dalende. Den tyske forfatteren Angela Sommer-Bodenburg fortsatte imidlertid å skrive, og den foreløpig siste boken i serien ble utgitt i 2015.

Et bilde publisert av 4wdmum (@4wdmum) søndag 04. Sep.. 2016 PDT

2. Rislapper

En kald søndagskveld eller en mørk lørdagsmorgen smakte det helt herlig med rislapper - laget av rester av risgrøt og med masse sukker på.

3. Kristin og Håkon

OL på Lillehammer i 1994 var gøy å følge med på, og Kristin og Håkon var  de fineste maskottene noen sinne. Vi kunne kjøpe en rekke produkter med Kristin og Håkon på - klær, pins, bamser, matbokser og mye, mye mer. Den gang fikk vi vite at produktene ville bli mye verdt en dag, men der tok vi dessverre feil.

4. Diddl

Er du født på siste halvdel av 1980-tallet, husker du sannsynligvis disse musene. Det fantes utallige produkter med Diddl på - de fleste av dem helt ubrukelige.

5. Tegnesaker

En perfekt ting å drive med mens du snakket i telefonen eller mens det var reklame på TV.


6. Game and Watch

En tidlig utgave av mobile spill. Disse spillene kom riktig nok på 1980-tallet, men de av oss med foreldre som var skeptiske til Game Boy, spilte dem til langt utpå 1990-tallet. I spillet på bildet skulle du bare løpe fram og tilbake for å redde strekmenn som falt ut av et brennende hus - og du ble fullstendig hekta.

Et bilde publisert av @lenoks74 onsdag 14. Des.. 2016 PST

7. Tropisk brus

Denne brusen smakte så vidunderlig at det er like greit å aldri smake den igjen, fordi du sannsynligvis vil bli skuffet.

8. Klinkekuler

Egentlig skulle man spille med klinkekulene, men det morsomste var å samle, bytte og kjøpe nye.


9. Barnestjerner

På 1990-tallet var det mange barnestjerner, og det er ikke få jenter i 30-årene som kan synge med på «Farger og fantasi» eller «Bare vent, så skal du se».

10. «5 på»

Den store drømmen var å få være deltaker i «5 på». 5. klassinger over hele landet ønsket å representere sin skole og sitt kull, men det var gøy å følge programmet på TV på søndagskvelden også.

Et bilde publisert av @frkhans1 torsdag 18. Sep.. 2014 PDT


11. Girls og Starlet

Tenåringsjentene elsket disse bladene. Her fikk vi lese flauser og tenåringsspørsmål, teste ut hvem vi var i vennegjengen eller hvilken Hollywood-stjerne vi minnet om og lese romantiske tegneserier vi kunne leve oss inn i.

12. Samleplater

Før i tiden kunne vi ikke sette sammen våre egne spillelister. I stedet kunne vi kjøpe en CD som gjorde jobben for oss. Absolute Music, McMusic, Mr Music, Yabba-Dabba-Dance, Mega Dance ... Vi hadde mye å velge i, og alle bød på masse bra musikk - og noen låter vi alltid hoppet over.

Et bilde publisert av Maritha (@maritha88) onsdag 08. Juli. 2015 PDT

13. Adidas-bukser

Adidas, Fruit of the Loom, Levis og Diesel var det kuleste du kunne kle deg i på ungdomsskolen.


14. Platåsko

Og var du skikkelig kul, tok du slike sko på føttene.

15. Hooch

Dette ble mange av oss introdusert for i løpet av 1990-tallet. Rusbrus var mye bedre enn annen alkoholholdig drikke - helt til en dag, da det merkelig nok ikke var noe godt mer ...

Et bilde publisert av Arne (@arnenilssen) lørdag 18. Juni. 2016 PDT

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere