Det er få serier som er mer feel good enn "The Big Bang Theory", komedien om de fire nerdene Leonard, Sheldon, Howard og Raj, og den vesentlig mer folkelige nabojenta Penny.

Serien startet opp i 2007, og er stadig like populær. Den siste episoden i sesong 10 ble sendt i mai 2017. Minst to nye sesonger er bekreftet.

Serien er laget av Chuck Lorre, som også har laget seriene "Dharma & Greg", "Two and a Half Men" og jobbet med "Roseanne". Hans partner på showet er Bill Prady, som har jobbet med show som "Star Trek: Voyager" og "The Gilmore Girls".

Har du fulgt serien nøye, har du kanskje full oversikt over både rollefigurer og skuespillere. Eller kanskje ikke?

Her er 20 fakta om serien som i alle fall overrasket oss:

1. Når Sheldon er syk, er det én ting som gjelder: At noen synger hans "Soft Kitty" favorittsang fra barndommen. Sangen er basert på en australsk barnesang, mens originalen er en populær, polsk godnattsang som stammer tilbake til 1700-tallet: "Wlazł kotek na płotek".

2. Howard Wolowitz var den første som flørtet med Penny, men han er den eneste av guttene i Big Bang som ikke har sett henne naken ...

3. Leonards briller består av hundre prosent plast og null prosent glass.

4. Penny har brukt den samme vesken helt siden første sesong.

5. Jim Parsons audition traff så blink på karakteren sin at Chuck Lorre, skaperen av serien, umiddelbart ville at han skulle prøvespille en gang til for å sjekke om det kan ha vært flaks. Det var det ikke.

6. Selv om Sheldon elsker "Star Trek" har Jim Parson aldri sett en eneste episode av serien.

7. Mayim Bialik, som spiller Sheldons kjæreste Amy Farrah Fowler, er en skikkelig smarting i virkeligheten også. Hun fullførte en doktorgrad innen nevrovitenskap ved UCLA i 2007.

8. Raj klarer ikke å snakke med en jente uten at han er drita full. Karaktertrekket er faktisk hentet fra en tidligere kollega av produsent Bill Prady fra den tiden Prady jobbet i et dataselskap.

9. I kjenningsmelodien synger Barenaked Ladies "Autotrophs began to drool". Det er vitenskapshumor med høy nerdefaktor. En autotrof organisme, som en plante, lever og formerer seg utelukkende ved uorganisk ernæring. Planter henter energi fra sola, for eksempel. Med andre ord: De spiser ikke, har ikke munn og kan ikke sikle.

10. Før Kevin Sussman, som spiller Depressed Stuart, ble skuespiller, jobbet han faktisk i en tegneseriesjappe.

11. Og mens vi er inne på det. QR-koden i Stuarts butikk er ikke tilfeldig. Om du skanner den med mobilen kommer du til hjemmesiden thecomiccenter.com.

12. Theremin er det første elektroniske musikkinstrumentet som virkelig kunne spilles. Det skal være svært vanskelig å mestre. Så når Sheldon drar fram instrumentet, ser vi i virkeligheten Jim Parson demonstrere uante talenter.

13. "The Big Bang Theory" het originalt "Lenny, Penny and Kenny". Jepp.

14. Husker du huset Raymond i "Alle elsker Raymond" bodde i? Det er det samme huset Wolowitz bor i.

15. Sheldon og Leonard er oppkalt etter TV-produsenten Sheldon Leonard.

16. Tallet 73 er Sheldons favorittall, og det er grunnen til at tallet dukker opp titt og ofte.

17. Likningene som er skrevet på tavlene i noen av episodene er faktiske likninger, verifisert av seriens fysikk-konsulent.

18. Nummeret på døra til Amys leilighet er 314, en referanse til det matematiske symbolet Pi - 3,14.

19. Kaley Cuoco har gjennomgått en rekke plastiske operasjoner for å forbedre utseendet sitt. "Nerdenes dronning" mener det er "det best hun har gjort".

20. Apropos Penny. Mens alle de andre rollefigurene i Big Bang Theory har fullstendige navn, er det ingen som kjenner etternavnet til Penny. Bill Prady har uttalt at det vil bli avslørt til slutt, mens produsent Steve Molaro hevder navnet vil forbli en hemmelighet.