Det var like før jul at BA kunne fortelle at TV 2 legger ned seersuksessen «Tid for hjem» etter 18 år, og «Tid for hage» etter tre år. Dette var en av Pandora Films viktigste produksjoner.

Etter nesten 200 episoder blir det altså ikke mer «Tid for hjem». Sammen har Einar Nilsson og Andreas Nygaard pusset om hus og uteområder i en årrekke.

Mandag fikk de ansatte i Pandora Film beskjed om at produksjonsselskapet legges ned, skriver BA.

Les også: Emilie Nereng raser mot TV 2-reklame: – Respektløst og umoralsk

Overfor avisen bekrefter Chris Basso, administrator i Pandora Film, at det er flere grunner til at produksjonsselskapet nå må avvikle driften.

– Det er ikke grunnlag for videre drift, sier Basso til avisen.

– Tøft marked

«Tid for hjem» har gått på TV 2 siden 2004, og har i løpet av årene produsert 22 sesonger – i tillegg til at de utvidet med serien «Tid for hage» i 2019. Det programmet har fått fire sesonger og 30 episoder.

Men nå er det altså slutt for TV-programmet, og produksjonsselskapet bak må også avvikles.

Årsregnskapet for 2022 er foreløpig ikke tilgjengelig. Selskapet har derimot omsatt for 27 og 29 millioner kroner årene i forveien.

Regissør Jan Inge Skogheim, som også er medeier i selskapet, forklarer at det er et tøft marked og store innsparingsgrep hos blant annet NRK og TV 2, som er med på å gjøre det vanskelig å drive videre.

– Det er et tøft marked, og vi klarer ikke drive videre slik det er nå, sier han til BA.

Dermed hadde altså Pandora Film og «Tid for hjem»-gjengen siste innspillingsuke forrige uke.

Ikke lenger en arbeidsplass

Skogheim legger ikke skjul på at nedleggelsen har ligget i kortene en stund, men at de har forsøkt å finne løsninger helt til siste slutt.

Det var likevel tøft å fortelle de ansatte den nedslående beskjeden:

– Det var knalltøft å fortelle dette til de ansatte i dag. Det har vært en trygg arbeidsplass i mange år, men nå går det ikke lenger.

Pandora Film skal fullføre de pågående produksjonene, blant annet «Tid for hjem», og har drift fram til mai, opplyser Skogheim til BA.

Under «Tid for hjem» sin egen Instagram-konto har reaksjonene på nedleggelsen allerede rent inn:

«Tid for hjem har jo bare blitt så sykt bra de siste årene. Helt sykt at dere avslutter når dere gjør så mye bra og dere er favorittprogrammet til mange», skriver en bruker.

Videre skriver en annen bruker:

«Dere er så flinke. Er så koselig å få følge. Vi håper så inderlig tv2 endrer mening og holder på dette programmet! Vi trenger ikke flere kjendiser som gjør ting de ikke kan, vi trenger dere som er så dyktige på det dere gjør! Det er 1000 ganger bedre!».