Gå til sidens hovedinnhold

«71 grader nord»-drama når produksjonen griper inn. Kommer med sjokkbeskjed til deltakerne

Programleder Tom Stiansen gjør endringer i kveldens episode av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

OBS! Spoiler: Denne saken inneholder detaljer fra torsdagens episode av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis».

I torsdagens episode får årets «71 grader nord»-kjendiser bryne seg på en skikkelig utfordring. Med ski på bena ferdes de over fjellet i en over 17 timer lang etappe, noe som tærer på flere av deltakerne.

Blant andre Youtuberen Agnete Husebye (25), som måtte bli hentet av en snøscooter og fraktet til legevakten med en vond skulder.

De resterende deltakerne bruker det de har av sine siste krefter, og litt til, før de omsider kommer frem til mål, og stemningen er svært laber hos flere av kjendisene som på et tidspunkt er usikre på hva de har takket ja til.

Måtte ta grep

Flere av deltakerne var så langt nede i kjelleren etter endt etappe at produksjonen ser seg nødt til å ta noen grep.

– Jeg skjønte at det var en knalltøff etappe i går, og her kommer det litt viktig informasjon, sier programleder Tom Stiansen til deltakerne i episoden som sendes torsdag kveld.

Via en walkie-talkie har programlederen tatt kontakt med den slitne gjengen.

– Værmeldingen for de neste timene ser ikke lovende ut, så det kommer til å bli enda tøffere enn i går. Det er sikkerhetsmessig forsvarlig å ferdes i fjellet, men siden mange av dere er såpass langt nede i kjelleren som dere er etter en lang og knallhard 17-timers etappe, så kommer jeg til å avbryte etappen her, fortsetter Stiansen, til deltakernes store sjokk.

Tøft føre og vær

Overfor Nettavisen kan pressekontakt for programmet, Marianne Aambø, fortelle at det ikke er uvanlig at det blir gjort endringer underveis i programmet og at avbrytelsen av etappen ikke vil påvirke sesongen noe negativt.

– Deltakerne fikk virkelig prøve seg på både vær og føre på denne etappen og gikk med ski på bena i hele 16 timer i strekk. Produksjonen planlegger alltid for alternative ruter fordi man ikke kan råde over været, og i dette tilfellet syntes Tom at deltakerne hadde slitt nok og ga dem en velfortjent pause ved å la dem ta toget resten av strekningen.

I torsdagens episode av «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» tar Tom Stiansen også et oppgjør med deltakerne hva kommer til fremdriften på tur, og kritiserer deltakerne for å bruke for lang tid.

– Er årets deltakere dårligere til å gå på tur enn tidligere deltakere? Hva skyldes det at Stiansen sa det?

– Årets deltakere er ikke dårligere enn tidligere år, men allerede i første episode får vi se at noen er mer glad i pausene enn selve etappene. Årets mål er å bestige Store Skagastølstind, som er en kompleks topp å bestige, og det krever både tidsdisiplin og gode turferdigheter, sier Aambø.

«71 grader nord - Norges tøffeste kjendis» sendes på TV Norge torsdager og søndager og streames på Discovery+.