De fleste syns det er hyggelig å vise fram den nye verdensborgeren til nære og kjære. Men husk at det er en intens tid for de aller fleste, så planlegg gjerne en kort visitt og ikke forvent servering!

Nettstedet Mom har listet opp noen gode råd for deg som skal på barselbesøk. Her får du noen av dem.

1. Si fra at du kommer

I dagene etter en fødsel er livet snudd på hodet for de aller fleste, så ikke forvent en invitasjon. Spør heller når det passer at du kommer og si alltid fra før du dukker opp.

2. Vask hendene

En nybakt mor vil beskytte barnet fra ALT og vær derfor nøye med å vaske hendene. Si gjerne fra at du gjør det, før du holder og koser med babyen.

3. Ikke kom på besøk forkjøla

Kjenner du deg litt småsyk? Eller har samboeren akkurat vært dårlig? For all del, vent til du er frisk som en fisk før du går på barselbesøk.

4. Hjelp gjerne til

Dersom du er en nær venn eller familiemedlem vet du sikkert hva du kan hjelpe til med også. Ta oppvasken, gå med søpla eller lag mat. Føl deg fram og finn ut hva du kan hjelpe til med uten å spørre. Spør du er kanskje sjansen større for at vedkommende ikke vil belaste deg med å hjelpe til, selv om det trengs.

5. Ikke glem mamma

Spør hvordan mor har det. Og ikke glem å gi andre barn litt oppmerksomhet dersom det fins søsken i familien.

6. Kjenn din besøkelsestid

Alle er ulike, så se an situasjonen. Det første besøket trenger ikke å hales ut, da familien gjerne er litt slitne.

LES OGSÅ: Flere blir pappa i høy alder

7. Ta med mat

Ikke forvent servering når du kommer på besøk. Ta heller med litt mat og drikke som en hyggelig gest.

8. Velg dine ord

Det sier seg jo selv, men noen ganger er det lett å glemme seg. En nybakt mamma trenger ikke å høre om krybbedød eller andre vonde historier om barn.

Se den morsomme videoen under: