(Melk & Honning): Det glade 90-tall har lenge frontet motebildet, og noe av grunnen er Gen Z som har bidratt til å gjøre crop tops, slip dresses og oversized blazers svært ettertraktet i moteverdenen. Men nå banker 2000-tallet på døren.

Den omtalte Y2K-moten begynner for alvor å få fotfeste i motebildet. På TikTok har emneknaggen #Y2Kfashion fått nær 140 millioner visninger, og brukeren FashionGirl42069 er ikke redd for å si sin ærlige mening om hvilke trender fra 2000-tallet som man bør styre unna.

Les også: SMS-intervju med det norske stjernskuddet Renate Reinsve

Selv om det føles ut som en evighet siden 2000-årene, er det en moteepoke som for noen er gått i glemmeboken. Kanskje det er for det beste? Det er nemlig ikke alt fra denne perioden som er like minneverdig. Melk & Honning har samlet det verste av det verste fra 2000-tallet.

Her er 9 trender fra 2000-tallet vi håper ikke får et comeback i dagens motebilde:

1. Lag på lag
Begrepet «less is more» er fraværende i denne trenden. Man skulle kle seg med så mange lag som mulig. Å bestemme antall plagg oppå hverandre var det kun fantasien som satte en stopper for. Kjendisene kledde seg ofte med lag på lag av t-skjorter og singleter. Og toppet det like gjerne med flere smykker, hatter og belter.

2. Belter fra 2000-tallet

Apropos belter. Her er det ikke snakk om ordinære svarte skinnbelter. Man skulle helst bruke et belte som tiltrakk oppmerksomhet, og man brukte det selv om antrekket kunne fint klart seg uten. Det er spesielt to beltetrender som helst bør forbli på 2000-tallet: belte med belte på toppen eller et annet sted i antrekket, og det såkalte runde disc-beltet. Sistnevnte kan minne om noe gladiatorene ville brukt i romertiden.

3. Tofarget hår
Denne hårtrenden gav deg det motsatte av sunt og glansfullt hår. Det var populært med en tung hårfarge på undersiden med en lysere tone som skulle legge seg lett oppå. Det var vel få som virkelig klarte å kjøre denne stilen med glans. Denne trenden skrek hvert fall ikke «hårpleie».

4. Skjørt og kjole utenpå bukse
Før leggings og tights tok overhånd, var det kjole eller skjørt over jeans som var greia. Men hadde man glemt at strømpebukse fortsatt var et godt alternativ? Denne trenden hadde få begrensninger. Hadde du en tunika eller kjole i den ene hånda og buksa i den andre hånden var det tilsynelatende en perfekt match på 2000-tallet.

5. A for asymmetrisk
Fantes symmetriske plagg på 2000-tallet? Ikke ifølge denne trenden. Stilen var en real vinner for kjendisene på den røde løperen og de største kjendisfestene. Men om det er en vinner i dag? Tviler.

6. Skjerfet
Skjerfet har alltid vært en del av motebildet, og har hatt sin glanstid i hvert tiår. Men 2000-tallet var ikke den beste storhetstiden. Et av de siste moteskrikene på den tiden var lange og slanke skjerf som skulle sitte såpass tett rundt halsen at man nesten ikke fikk puste. Men det viktigste var at det glitret og krydret opp antrekket.

7. Hatten
Samme historie som skjerfet; hatten har alltid hatt sin trofaste plass i motebildet. Men når det er snakk om hattetrenden fra 2000-tallet trenger den ikke å ha sin trofaste plass lenger. Menn og kvinner i fedorahatter er ikke akkurat det mest attraktive som finnes her i verden.

8. Bolero
Upraktisk eller praktisk plagg? Er det en halv genser eller en jakke som har krympet i vask? Finnes det en god måte å forklare hvorfor bolero bør være i motebildet? Med unntak av anledninger som en formell gala eller bryllup håper vi ikke at boleroen kommer for å bli i hverdagen.

9. Tunika
Oversized kjole som passer til det meste? Ja takk! Men bare hvis det er snakk om dagens versjon av tunikaen. For den gamle gode tunikaen har kanskje de aller fleste et sted innerst inne i klesskapet. På 2000-tallet var dette selve it-plagget som frontet boho-babe stilen. Men det spørs hvor godt det vil slå an i 2021.

Les også: Her går det galt for skuespilleren på den røde løperen