90-tallsstjerne saksøker Fortnite

Det populære spillet Fortnite er i hardt vær etter bruk av kjent dans.

12.01.19 10:36

Spillet Fortnite er ett av verdens mest populære spill, og et av kjennetegnene er de mange dansene spilleren kan velge mellom.

Fortnite er faktisk så stort at flere av dansene har spredd seg til fotballspillere, som gjerne tar en liten dans etter at de har scoret mål.

Saksøkes

Det er Epic Games som står bak Fortnite, og nå er spillgiganten i hardt vær.

Alfonso Ribeiro, for mange mer kjent som Carlton Banks fra The Fresh Prince of Bel-Air saksøker Epic Games for bruk av dansen «The Carlton» i Fortnite.

TMZ har fått tak i papirer på saksøkingen, og i disse skriver Ribeiro at Fortnite slapp en ny dans kalt «Fresh emote» 2. januar 2018, og at dansen er kliss lik den han kom opp med på showet.

Ribeiro påstår også at han er midt i en prosess med å få opphavsrett på dansen, ifølge TMZ.

TMZ har også snakket med Ribeiros advokat, som sier til nettstedet at det er «allment kjent at Alfonso Ribeiros likhet og intellektuelle egenskaper har blitt underslått av Epic Games i det som for tiden er verdens mest populære spill, Fortnite».

- Tjent rekordstor profitt

Ifølge advokaten har Epic Games tjent rekordstor profitt på nedlastbart innhold i spillet, inkludert «Fresh emote».

- Fortsatt har Epic Games unnlatt å kompensere eller og i det hele tatt bedt om tillatelse fra Mr. Ribeiro for bruk av hans likhet og ikoniske intellektuelle eiendom, sier advokaten til TMZ.

Epic Games har ikke gitt noen kommentar til TMZ om dette på grunn av at det er en pågående rettstvist.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.