Björn Ulvaeus (76) og kona gjennom 41 år, Lena Ulvaeus (73), skilles. Nyheten deler de selv i en uttalelse via nyhetbyrået TT.

«Etter mange fine og hendelsesrike år, har vi bestemt oss for å skille oss. Vi forblir nære og gode venner, og kommer til å fortsette å feire våre barnebarns bursdager og andre familiehøytider sammen», heter det i uttalelsen, gjengitt av blant andre Expressen.

Paret giftet seg i 1981, og har to barn sammen.

Møttes rett etter Abba-brudd

Det var i 1979, bare en uke etter at Ulvaeus skilte seg fra Abba-kollegaen Agneta Fältskog (71) at han møtte kvinnen han nå skiller seg fra.

Ifølge Expressen fant møtet sted på en fest hos Benny Andersson (75) og Anni-Frid Lyngstad (76). Ulvaeus har tidligere beskrevet det som kjærlighet ved første blikk.

Les også: Vegrer seg over å se seg selv på TV: – Har aldri i mitt liv kjent på en slik skuffelse

– Vi ble virkelig stormforelsket. Det er så rart at man er ungkar i en uke og siden bare går rett inn i noe. Men det må jo ha vært rett, ettersom vi fortsatt er lykkelig gift etter så mange år, uttalte han i et intervju med DN i 2020.

Skilsmisse nummer to

Som nevnt har Ulvaeus tidligere vært gift med Abba-kollegaen Agneta Fältskog. De to giftet seg i 1971, men gikk fra hverandre åtte år senere. I løpet av tiden som gift fikk de to barn sammen.

Også Ulvaeus og Fältskog beholdt et godt vennskap etter skilsmissen.

– Agnetha er en venn nå, en som jeg elsket og har to fantastiske barn med, sa han i BBC-programmet «Julehylles til ABBA» i 2016, ifølge Aftonbladet.

Les også: Reagerer på nye TV-bilder av «Tindersvindleren»: – Han gosser seg veldig med alt som skjer nå

Fältskog har også sagt mye av det samme. For til tross for at det naturligvis var noen krangler og uenigheter rett etter skilsmissen, klarte de å finne tilbake til et fungerende forhold.

– Det er så lenge siden. Abba er så lenge siden. Og våre skilsmisser er så lenge siden. Det er ikke vanskelig lenger. Det ligger ikke noe mellom oss som gjør vondt, har hun sagt i et intervju med VG helg.