(Melk & Honning): TikTok er plattformen som bare gir og gir. Særlig når det kommer til ulike skjønnhetstrender.

Denne gangen er det en spesiell form på neglene som trender, nemlig såkalte «duck nails». Og som alltid er det delte meninger når det kommer til hva folk synes er pent.

Les også: Hjemmebehandling mot kviser går viralt på TikTok - men norsk ekspert er skeptisk

Delte meninger til tross. «Duck nails» er veldig populært, med hele 16,6 millioner views på TikTok så langt.

Heldigvis er det ikke et direkte helsefarlig skjønnhetstriks. Men sikkert mer ment som inspirasjon av typen oppskrifter eller hårklipp.

Eksperten er kritisk

– Helt ærlig så synes jeg det ser grusomt ut, sier negletekniker Sidra Suleman til Melk &Honning.

Hun synes formen ser mer ut som spader og at «duck nails» ser mer ut som en nybegynnerfeil alle i bransjen har opplevd.

– Det gir ikke mening å ha denne fasongen på neglen, og jeg vil helst ikke anbefale den til kundene mine, forteller hun.

Les også: SMS-intervju med Anna Skavlan om skrivesperre, Oslo-sommer, FOMO – og hvordan det er å ha Erna Solberg som nabo

Styggpent

Trenden med «duck nails» føyer seg inn i rekken av skjønnhetstrender som de siste årene har pushet grenser når det kommer til hva som oppleves estetisk vakkert. Og ifølge Dazed Beauty, så er denne formen neglenes svar på de utskjelte platform-crocsene fra Balenciaga.

Negleteknikeren er derimot av den oppfattelsen at dette ikke kommer til å bli en av de internasjonale skjønnhetstrendene nordmenn kommer til å trykke til sitt bryst.

– Det er ingen av kundene mine som har blitt fristet til å prøve dette. Og jeg har vanskeligheter for å tro at det kommer til å slå an i Norge.

Les også: SMS-intervju: Samfunnsdebattant Ingeborg Senneset

Hun forteller videre at her til lands er vi ganske «basic» sammenlignet andre land, men at det finnes de som tør å tenke utenfor boksen her også.

– Kundene har utviklet seg stort når det kommer på design på negler, særlig under pandemien. Da har det gått fra «nude nails» til abstrakte ting og ulike former for vågal nail art.