Tor Hammerø

Adam Douglas: «The Beauty and the Brawn»

Plateanmeldelse

Adam Douglas har usedvanlig mye å fare med.

Adam Douglas har usedvanlig mye å fare med.

Som så mange andre blei jeg superimponert av Adam Douglas da han vant Stjernekamp på NRK høsten 2017. Her får vi hilse enda tettere på Douglas der han trives aller best.

For meg handler musikk i stor grad om å tro på det artisten har å komme med. Sjanger er stadig mer uvesentlig - det dreier seg om budskapet har tyngde i seg til å komme gjennom. Det har Adam Douglas på alle mulige vis.

Douglas (38) imponerte alle, både ihuga musikkelskere samt store deler av Norges befolkning, med sin allsidighet, sin inderlighet og sin enorme musikalitet i løpet av Stjernekamp-perioden. Noen av oss hadde allerede skjønt hvor landet lå lenge før NRK-programmet så dagen lys - vi blei enkelt og greit ikke så overraska, bare imponert.

Når så Douglas, opprinnelig fra Oklahoma City, men nå bosatt på musikkmetropolen Harestua, nå gir oss si andre soloskive så er det nok en bekreftelse på hva og hvem han er og på hvilket skyhøyt nivå han befinner seg både som låtskriver, sanger og gitarist.

Med ti låter i bagasjen der det finnes spor av både blues, soul, gospel, rock og med krydder fra alt annet av americana, viser Douglas oss at han hører hjemme helt der oppe - uansett hva slags måleenhet man bruker på musikken og uttrykket hans.

Det skader sjølsagt ikke at unikumet Geir Sundstøl både har produsert og spiller på et ukjent antall strengeinstrumenter og at A-laget ellers er representert ved Erland Dahlen, Audun Erlien og David Wallumrød. Det er enkelt og greit enn garanti for at det låter krem.

Adam Douglas har alt i seg til å breake langt utenfor våre grenser, men om han gjør finnes det jo ingen garanti for. I dette gamet er det tilfeldigheter som avgjør, men finnes det noen form for rettferdighet (men det gjør det vel neppe) i denne bransjen, så bør Adam Douglas ta turen fra Harestua til de store scenene så snart som mulig. Det han gjør og den han er er nemlig så tøft, hipt og på et så høyt nivå at resten av verden hadde fortjent å møte han og musikken hans også.

PS Dessuten synes jeg Trump bør avsettes så snart som mulig.

Adam Douglas The Beauty and the Brawn Reva Records/Compro Artists/Musikkoperatørene

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.