I mai gikk Mark Evans, faren til den britiske sangeren Adele Adkins (33), bort etter en lang kamp mot tarmkreft. Evans ble 57 år gammel, og hadde aldri et nært forhold til datteren.

Evans forlot nemlig Adele og moren hennes da sangeren var tre år gammel, og slet i mange år med alkoholisme.

I et nytt intervju med talkshowdronningen Oprah Winfrey (67) forteller imidlertid 33-åringen at hun gjenopptok kontakten med faren sin før han gikk bort, ifølge Daily Mail.

Les også: Brutalt ærlig Adele om skilsmissen: – Var flaut

– Jeg skjønte endelig at det var alkoholen som tok faren min fra meg, sier hun med tårer i øynene.

Snudde om på livsstilen

I intervjuet med Oprah forteller Adele at farens fravær har formet mye av hvordan hun har vært i forhold i voksen alder.

Blant annet mener sangstjernen at hun ubevisst har såret partnere som en forsvarsmekanisme for at hun selv ikke skal bli såret. Det at hun selv endte opp med å skille seg, i likhet med foreldrene, var derfor ekstra vanskelig, ifølge sangeren.

Les også: Dette vet vi om Adeles nye kjæreste, Rich Paul

Adele og ektemannen gjennom syv år, Simon Konecki (47), skilte seg i 2019. De har sønnen Angelo (9) sammen. Nylig stilte Adele opp i Rolling Stone Magazine, der hun blant annet fortalte at hun var flau over å dele skilsmissenyheten.

Overfor Oprah forteller også Adele at farens alkholmisbruk har påvirket henne etter hans død.

I dag har nemlig 33-åringen sluttet å drikke alkhohol.

– Så fort jeg skjønte at jeg måtte jobbe med meg selv, sluttet jeg å drikke og begynte å trene, sier hun.

Adele og faren møttes i Wales like før han døde, og i intervjuet forteller Adele at hun tilga faren for sorgen hun gikk gjennom som barn som følge av at han forlot familien.

Skammet seg

Mark Evans fikk diagnostisert tarmkreft i 2013, en sykdom han levde med helt til han døde i 2021.

Selv erkjente han i et intervju i 2011 at han hadde vært en dårlig far for datteren da hun var ung – noe han ga alkoholen skylden for. Alkoholismen skal ha kommet som følge av at han både mistet faren sin og samtidig gikk gjennom et brudd med Adeles mor, Penny Adkins (53), sa Evans til The Sun.

– Jeg drakk to liter vodka og syv eller åtte øl hver dag i tre år, gudene vet hvordan jeg overlevde, sa han.

Les også: Fansen i harnisk etter intimt spørsmål til Adele

Videre fortalte Mark Evans at han skammet seg mye, og at han på den tiden følte at det beste han kunne gjøre for datteren var å sørge for at hun aldri fikk se han på sitt verste.

Han uttalte også at han slet med å høre på datterens musikk ettersom forholdet mellom dem var såpass dårlig.

Da han lå for døden snudde derimot dette. I intervjuet med Oprah forteller nemlig Adele at hun og faren fikk en fin avslutning ved at han hørte på sangene hennes, for å forstå hvordan han hadde såret og formet henne da hun var barn.