I oktober 2019 sjokkerte den verdenskjente artisten Adele på Instagram da hun la ut et bilde av seg selv fra bursdagsfeiringen til rapperstjernen Drake.

På bildet, der hun hadde skrevet «jeg pleide å gråte, men nå svetter jeg», var hun nesten ikke til å kjenne igjen og flere mente at hun hadde gått betydelig ned i vekt.

LES OGSÅ: Adeles vekttap skaper oppstandelse

Natt til mandag norsk tid var det duket for den årlige Oscar-utdelingen i Los Angeles, der verdens aller største stjerner var samlet. Tradisjonen tro ble det arrangert flere etterfester, blant andremagasinet Vanity Fair som er en av de mest omtalte etterfestene.

- Ikke til å kjenne igjen

Til tross for at de ekstravagante og vågale kjolene fikk mye oppmerksomhet fra den røde løperen i forkant av festen, var det imidlertid et helt annet bilde fra en helt annen fest som fikk flere til å sperre opp øynene.

Fra festen til Jay Z og Beyoncé på klubben Chateu Marmont i Beverly Hills la den polske TV-profilen Kinga Rusin ut et bilde av sangstjernen som omtrent ikke er til å kjenne igjen.

I teksten til bildet, som for øvrig er på polsk, står det at de to stjernene snakket om sko, skriver Fox News.

Ifølge People skal det ha vært flere som skal ha fått øye på Adele, og uttalt at hun nesten ikke var til å kjenne igjen.

Selv har ikke stjernen lagt ut noen bilder fra den mye omtalte etterfesten, men bilde har likevel gått som en farsott i sosiale medier.

Store forandringer

Den enorme forvandlingen til Adele startet bare en måned etter at det ble kjent at hun og ektemannen Simon Konecki valgte å gå hvert til sitt etter syv års ekteskap.

Teksten «jeg pleide å gråte, men nå svetter jeg», som Adele skrev til bilde hun la ut den gang, tolket fansen som et tydelig tegn på at artisten har begynt å trene. Enkelte mente også at hun jobber frem en «hevnkropp» etter bruddet med Konecki.

Fra en Halloween-fest i regi av festplanleggeren Chantel Cohen dukket det opp ytterligere bilder som tydelig viser at Adele har endret figuren.

I en rød, leopardmønstret kjole er Adele kledd ut som Kaptein Krok:

Ved juletider la stjernen ut enda et bilde på Instagram, som mange mente bekreftet det fansen lenge hadde spekulert på.

– Fettfobi

Adele høster lovord etter bildene, men ikke alle er like imponerte over oppmerksomheten.

I en kommentar i den britiske avisen The Independent stiller jusstudenten Adwoa Darko spørsmål ved å kommentere folks kropper, spesielt når en ikke kjenner bakgrunnen. Hun reagerer også på at folk hyller hvor bra hun ser ut nå sammenliknet med før.

- Det bekrefter at vi lever i et samfunn som idealiserer det å være tynn og hyller kjendis-vekttap som noe iboende positivt. Undertonen bak reaksjonene på Adeles bilder er A) antagelsen om at hennes «gamle» kropp var «feil» og B) at hun nå har gjort et veloverveid og sunt valg, skriver hun ifølge det norske magasinet KK.

Hun mener vi som samfunn lider av såkalt «fettfobi», og advarer mot å kommentere folks utseende og vekttap når man ikke vet hva personen går gjennom på det mentale plan.