Det siste året har Adele (32) sørget for overskrifter nærmest hver gang hun har delt et bilde på Instagram.

Den britiske sangeren har nemlig gått drastisk ned i vekt, og har siden november i fjor delt bilder der hun sjokkerer fansen med sin nye figur. Nå gjør hun det igjen, men denne gangen er det er ikke bare vektnedgangen flere reagerer på.

«Gratulerer med det som skulle vært Notting Hill-karnevalet, kjære London», skriver hun til bildet.

Notting Hill-karnevalet feirer årlig det kulturelle mangfoldet i London, men i år ble det derimot en digital markering av festivalen. Trolig viser bildet Adele nå har delt antrekket hun ville brukt dersom festivalen gikk av stabelen som normalt.

Les også: Sjokkerer på Instagram: – Tunga mi faller av

Blandede reaksjoner

På bildet har hun på seg en bikinitopp med det jamaicanske flagget, kombinert med tights og en gul fjærkreasjon på ryggen. Håret til Adele er satt opp i såkalte «bantu-knuter».

«Jeg er fortsatt helt i sjokk over forvandlingen din», lyder en av kommentarene under bildet.

«Wow, bare wow», skriver en annen.

Les også: Hailey Bieber henges ut som mobber

Enkelte reagerer imidlertid kraftig på håret til 32-åringen, og beskylder henne for kulturell appropriasjon.

Uttrykket «kulturell appropriasjon» er et sosialantropologisk begrep som ofte blir brukt i identitetspolitiske debatter.

Det brukes som regel når en person fra en kultur som har blitt ansett som høystatus, tilegner seg noe fra en kultur som har blitt ansett som en kultur av lavere status.

– Som om 2020 ikke kunne blitt mer bisarr, gir Adele oss Bantu-knuter og kulturell appropriasjon som ingen ba om. Dette markerer offisielt alle de hvite kvinnene i pop som problematiske. Hater å se det, skriver Philadelphia Magazine-journalist Ernest Owens på Twitter, ifølge Insider.

Bantu-knuter er en tradisjonell, afrikansk hårstil, og flere mener det blir feil at Adele som hvit setter opp håret slik.

– Adele, kjære. Du kunne droppet Bantu-knutene, skriver en på Twitter, før en annen følger opp:

– Dette er veldig problematisk. Det er kulturell appropriasjon. Hva skjer med Adele? I tillegg trodde jeg et sekund at det var Katy Perry.

Får støtte

Ifølge Insider er det ikke bare håret til sangeren som vekker reaksjoner. Enkelte synes også det er spesielt at hun kler seg i Jamaicas flagg når hun ikke er derfra.

Dette har fått flere til å dele ironiske innlegg der de har laget en jamaicansk vri på låtene hennes:

I kommentarfeltet på Instagram er det imidlertid flere som tar sangstjernen i forsvar og som ikke ser problematikken rundt verken antrekket eller håret hennes.

«Jeg er en mørk, amerikansk kvinne, og jeg blir ikke fornærmet i det hele tatt. Det er en festival. Vi har så mange ekte problemer. Dette er ikke et av dem», skriver en.

«Til dere som trenger å lære noe: Notting Hill-karnevalet startet på 60-tallet for å FEIRE karibbeansk kultur. Alle kler seg på denne måten for å feire, så dette er IKKE kulturell appropriasjon. Det er en feiring», kommenterer en annen.

Adele selv har foreløpig ikke kommentert kritikken.