Flere videoer av realitykjendis og artist Adrian Sellevoll (23) har vakt oppsikt etter at de ble publisert på 23-åringens Instagram natt til mandag denne uken.

Se klippene i videoen under:

Klippene viser Sellevoll som filmer seg selv mens han sitter med kroppen på utsiden av «vinduskarmen» på en bil, mens sjåføren av bilen kjører i høy fart og spinner på det som ser ut til å være en en parkeringsplas. På et tidspunkt er også farten så høy at Sellevolls caps flyr av han.

– Adrian er en tulling, skrev en på appforumet Jodel blant annet.

Men også Statens vegvesen reagerer når de ser klippet som er blitt delt.

Hvor kjøringen skal ha funnet sted, og hva omstendighetene rundt kjøringen var, er ikke kjent. Adrian Sellevoll har foreløpig ikke besvart Nettavisens henvendelser.

Les også: Adrian Sellevoll avslører ny kjæreste

Vegvesenet reagerer: - Fare ved slik kjøring

Guro Ranes, avdelingsdirektør for Trafikksikkerhet i Statens vegvesen, sier til Nettavisen at kjøringen man ser i videoen utsetter både sjåfør og passasjer for potensiell fare og trekker fram paragraf tre i vegtrafikkloven, som sier at «enhver skal ferdes hensynsfullt og være aktpågivende og varsom så det ikke kan oppstå fare eller voldes skade».

– Sjåføren utsetter både seg selv og passasjerene for fare ved slik kjøring. Når man kjører på en slik måte bør alle sitte inne i bilen og ha på bilbelte, hvis ikke kan det potensielt være farlig dersom føreren mister kontrollen over bilen, sier hun til Nettavisen.

Selv om kjøringen foregår inne på en parkeringsplass, og på kveldstid, er det fortsatt førerens og passasjerens sikkerhet Ranes velger å trekke frem.

– I utgangspunktet er det påbudt med bilbelte. På en parkeringsplass er det ikke påbudt å bruke bilbelte fordi trafikken går såpass sakte, men her gjør det ikke det. Føreren er dessuten pålagt å ha «full kontroll over kjøretøyet».

Les også: Stadig flere unge kvinner får påvist sykdommen Gigi Hadid har. Men hva er det?

– Råkjøring må ikke bli sport

At Sellevoll har valgt å sitte på kanten i en bil i høy fart er uforsvalig i seg selv, men å dele det på sosiale medier med over 90.000 følgere kan føre til at flere vil prøve ut det samme, ifølge Ranes.

Hun mener det er uheldig at det blir gjort sport ut av å råkjøre og «svi gummi» for så å legge det ut på sosiale medier.

– Det kan være artig og moro der og da, men det kan fort gå galt om man ikke har full kontroll på kjøretøyet. Det kan dessuten påvirke andre til å ville prøve det selv, sier hun til Nettavisen.

– Det er også viktig å bemerke seg at slik kjøring legger igjen mye gummi på asfalten, og dekkene blir slitt, så husk det når man skal ut på veien igjen.

Selv om hun ikke kan si noe om kjøringen er straffbar da det er opp til politiet å bedømme, har hun en klar beskjed:

– Det er dumt og uønsket oppførsel likevel.

Les også: Gerard Butlers filminnspilling endte i blodige scener: Skadet tre personer på én dag