Skoler rundt omkring i England advarer i disse dager foreldre om å sjekke strømmetjeneste-innstillingene deres, etter at det har kommet rapporter om at barn ser på den ultrapopulære serien.

Les også: Koreansk mann blir nedringt av «Squid Game»-fans. Netflix tvunget til å ta grep

Det skriver BBC News fredag ettermiddag.

Den sør-koreanske thrillerserien handler om en gruppe deltakere som må spille en rekke leker, og hvor taperne må bøte med livet.

Les også: Slik ble Donald Trump inspirasjon for «Squid Game»: - Skrekkhistorie

Gjenskapte scener

En lærer omtalte serien med 15-årsgrense som «totalt upassende» for barneskolebarn.

Ifølge Gareth Nichols, fra Sir Francis Hill grunnskole i Lincoln, fortalte at «en liten gruppe elever fra skolen i seksårsalderen» diskuterte serien og «gjenskapte noen av scenene».

Les også: «Squid Game»-stjernen gjør voldsom suksess: Har fått 14 millioner nye følgere på tre uker

Han forteller at læreren «umiddelbart kontaktet foreldrene for å gjøre dem bevisste på hva barna gjorde».

– Læreren anbefalte også foreldrene om å sjekke innstillingene på utstyrene sine, siden elevene kanskje skaffer seg tilgang og ser på serien uten at foreldrene vet om det, sa Nichols.

Også i Welton Primary School i Brough i East Yorkshire har man vært klare over at skolebarn i alderen sju til elleve år har sett på «Squid Game». Det har også blitt sendt ut advarsler til foreldre.

Les også: Avslører inspirasjon bak Netflix-suksessen

– Upassende

Serien, som på rekordtid har blitt Netflix' mest sette TV-serie i 90 land, har fått en aldersrgrense på 15 år og eldre og har innhold som inkluderer sex, vold og selvmord.

Handlingen går ut på at 456 deltakere kjemper om en gigantisk pengepremie ved å spille klassiske, sør-koreanske barneleker, som «rødt lys», tautrekking og klinkekulespill. Om man ikke klarer å utføre en av lekene, blir man skutt og drept.

– Selv om noen av «lekene» blir fremstilt som adapsjoner av tradisjonelle barneleker, er de voldelige konsekvensene upassende for yngre seere, og jeg støtter fullt og holdent 15-årsaldersgrensen som er satt, sa Nichols.

Han gjentar oppfordringen om at foreldre bør sjekke barnelåsen på strømmetjenestene sine, for å hindre at barna deres blir eksponert fra slikt innhold.