*Nettavisen* Livsstil.

Advokat: – Robert de Niro har økonomiske utfordringer

EE British Academy Film Awards 2020 - Arrivals - London Robert De Niro attending the 73rd British Academy Film Awards held at the Royal Albert Hall, London.

Robert de Niros advokat sier at skuespilleren sliter økonomisk på grunn av koronapandemien, og «bare» kommer til å tjene 70 millioner kroner i 2020 – om han er heldig. Foto: Matt Crossick (Pa Photos / NTB Scanpix)

Robert de Niros advokat uttaler at skuespilleren har gått på et solid inntektstap på grunn av koronaviruset.

10.07.20 10:12

I likhet med mange andre skuespillere, har ikke Robert de Niro (76) kunnet utøve yrket sitt som vanlig etter at koronaviruset har slått ut filmindustrien.

I tillegg har de Niro investert store summer i restaurant- og hotellbransjen, som også fikk merke at folk ikke lenger kunne dra ut som tidligere.

I sum har skuespilleren gått på solide inntektstap sammenliknet med tidligere år, skriver Fox.

Det kom fram i rettsalen nylig da Robert de Niros tidligere kone, Grace Hightower (64), reagerte på at grensen på kredittkortet hennes var senket fra 100.000 dollar til 50.000 dollar i måneden.

Det vil si fra rundt 950.000 kroner til om lag 475.000 kroner i måneden.

Les også: Glee-skuespiller Naya Rivera fryktes omkommet

Klikk på bildet for å forstørre. Robert De Niro, Grace Hightower Tribeca Film Festival co-founder Robert De Niro and wife Grace Hightower attend the Tribeca Film Festival opening night world premiere of

Robert De Niro og Grace Hightower giftet seg i 1997 var i et stormfullt ekteskap fram til 2018. De har to barn sammen. Foto: Evan Agostini (Invision / AP / NTB Scanpix)

Ifølge Hightowers advokat ønsker de Niro heller ikke at ekskona eller hennes to barn skal kunne oppsøke skuespillerens hjem i New York.

Robert de Niros advokat, Caroline Krauss, informerte om at restaurantkjeden Nobu tapte nær 30 millioner kroner i april og rundt 19 millioner kroner i mai.

Skuespilleren måtte også ut med 4,8 millioner kroner til investorer nylig. Ifølge Krauss måtte de Niro låne summen fra forretningspartnere «fordi han ikke har pengene», skriver Fox.

I avtalen mellom de Niro og Hightower heter det at ekskona skal få 1 millioner dollar i året så fremt skuespilleren tjener minst 15 millioner dollar i året selv. Dersom han tjener mindre, får også Hightower tilsvarende mindre.

Ifølge advokat Caroline Krauss er Robert de Niro «heldig om han tjener 7,5 millioner dollar» i 2020. En skulle anta at skuespilleren har til klor i bassenget likevel, det tilsvarer mer enn 70 millioner kroner.

Les også: Tidligere supermodell Paulina Porizkova: - Slik ser 55 ut

Hightowers advokat, Kevin McDonough, ville ikke gå med på at de Niro var i så store økonomiske vansker at det måtte gå utover ekskona.

– Jeg tror ikke på at en mann som er god for 4,7 milliarder kroner og tjener 285 millioner kroner i året plutselig i mars må kutte ektefellestøtten med 50 prosent. Jeg vil si at de Niro bruker Covid-pandemien til å gi kona inn økonomisk, sa advokaten.

Dommeren ga de Niro medhold i å senke kjøpsgrensen på kredittkortet til 470.000 kroner i måneden, men bestemte at han skulle betale ekskona drøyt 700.000 kroner på toppen slik at hun kunne finne seg et sommerhus til seg og sine to barn.

– 475.000 kroner i måneden ser ut til å være absolutt nok til å unngå uopprettelig skade, sa høyesterettsdommer Matthew Cooper i kjennelsen.

Les også: Amalie Snøløs bekrefter ny kjæreste

Robert de Niro er aktuell i storfilmen «The Irishman», som hadde premiere i 2019. Ifølge Caroline Krauss forventer ikke skuespilleren å tjene mer enn snaut 24 millioner kroner på filmen i 2020 og 2021, da mestepartene av inntektene fra filmen allerede er hentet ut.

VIDEO: «The Irishman» strømmes på Netflix. Se traileren nedenfor:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag