Aksel Hennie (45) er denne uken gjest i podkasten «G-punktet» – der influenser og sexolog Iselin Guttormsen (34) inviterer kjente personer til en åpenhjertig samtale om sex.

Hennie er kjent for å holde kortene tett til brystet hva gjelder privatlivet, og han legger ikke skjul på at han går utenfor komfortsonen ved å gjeste podkasten. Skuespilleren påpeker blant annet at det er viktig for ham å ikke «utlevere» noen andre – men han åpner gjerne opp om sine egne opplevelser.

Les også: Fredrik Solvang bryter ut i gråt i ærlig intervju

Blant annet forteller han ærlig om første gang han hadde sex og hva han tenker om det i dag.

Konkurranse blant gutta

I podkasten forteller Aksel Hennie at han var 14 år gammel da han debuterte seksuelt.

Videre forteller han at det trolig var konkurranseaspektet som førte til at det skjedde da det skjedde. Det var om å gjøre og være først blant gutta. Førstemann i gjengen til å ha sex.

I dag mener han at dette med at det er en «konkurranse» tar bort alt sex skal være, nemlig dialog mellom mennesker.

Les også: Dette er de nye «Paradise Hotel»-deltakerne

– Jeg debuterte ganske tidlig. Jeg debuterte da jeg var 14 år gammel. Og jeg føler ikke jeg var moden nok egentlig til å oppleve det der før jeg var sånn et par og tredve, forteller en lattermild Hennie og sier følgende om «14 år gamle Aksel»:

– Han var ikke i stand til å ha verken noe verdifull dialog eller... For meg så var det sånn, jeg følte meg utrolig fet etterpå, og utrolig usikker i settingen, minnes skuespilleren.

– Skulle gjerne ventet

«Max Manus»-stjernen legger ikke skjul på at det var en utfordring å ha sex for første gang, og erkjenner at det ble «masse knoting, røring og kødd» da han debuterte seksuelt.

Likevel er han glad for at det skjedde som det gjorde.

– Det var med kjæresten min på det tidspunktet, det var ikke i et skap på en fest drita. Det var i trygge omgivelser, og det er jeg glad for egentlig. Men jeg skulle gjerne ventet et par år.

Les også: Trodde katten skulle arve alt. Nå selges skattene til svimlende summer

I podkasten letter Hennie også på sløret om hvordan han snakker med barna sine om sex, om hvordan «alt» er lov seksuelt så lenge man har samtykke og sørger for en åpen dialog, gir lytterne tips til sex-stillinger og avslører om kjendisstatusen har påvirket sexlivet positivt eller negativt.

Det har foreløpig ikke lykkes Nettavisen å komme i kontakt med Aksel Hennie for ytterligere kommentarer.

Mistet lillebroren

Som nevnt er Aksel Hennie kjent for å verne godt om privatlivet, men dette er ikke første gang han åpner opp om personlige temaer i en podkast. Tidligere i år fortalte han åpenhjertig om tapet av broren da han gjestet programleder Ida Fladens (35) podkast, «Ida med hjertet i hånden».

Skuespilleren mistet lillebroren i en fallskjermulykke i 2011, og var selv med da broren hoppet.

I podkasten la han ikke skjul på at ulykken preget ham.

– Det var et nullpunkt i livet mitt, hvor jeg måtte bygge meg selv opp igjen. Det var flere år hvor jeg ikke visste hvor jeg var. Jeg var som en orienteringsløper uten kart og kompass.

Les også: Kraftige reaksjoner på Isabel Raads penisbilde-kommentar: – Et stort problem blant unge

Videre fortalte han at alt forandret seg etter dødsfallet:

– Det som skjer når man mister noe som er en så tydelig del av deg, er at hele systemet rundt deg forandrer seg. Det som du har forventet at skal bli livet ditt, forandrer seg. Og det har vært det vanskeligste, fortalte skuespilleren åpenhjertig.

Hennie, som selv er en aktiv fallskjermhopper, la heller ikke skjul på at det var vanskelig å fortsette med hobbyen.

Lenge trodde han at han var ferdig for godt, før han innså at man ikke må slutte med det man elsker.