Skuespiller Aksel Hennie er en av landets mest kjente fjes. Likevel har han vernet godt om privatlivet, og han snakker ikke ofte høyt om livet av skjermen.

Nå åpner han seg i Ida Fladens podcast «Ida med hjertet i hånden», og letter på sløret fra privatlivet. I podcasten forteller han både om livet med kona, Karoline Hegbom, men også hvordan han hadde det i ettertid av lillebrorens dødsfall.

Hennie mistet lillebroren i en fallskjermulykke i 2011, da Hennie også var med å hoppe sammen med han.

- Det var et nullpunkt i livet mitt, hvor jeg måtte bygge meg selv opp igjen. Det var flere år hvor jeg ikke visste hvor jeg var. Jeg var som en orienteringsløper uten kart og kompass. Jeg var helt ute, sier han i episoden.

Les også: Aksel Hennie ble pappa igjen i all hemmelighet

Skuespilleren forteller at tapet er broren er det verste som har skjedd han, og at alt rundt han forandret seg etter dødsfallet.

- Det som skjer når man mister noe som er en så tydelig del av deg, er at hele systemet rundt deg forandrer seg. Det som du har forventet at skal bli livet ditt, forandrer seg. Og det har vært det vanskeligste.

Hennie forteller at det hjalp han at han var tilstede da broren døde, fordi han så det selv.

- Det var aldri et spørsmål inni meg om han levde eller ikke. Det at jeg anerkjente det som skjedde, det var viktig for meg.

Ville ikke hoppe fallskjerm igjen

I ettertid av ulykken forteller Hennie at datteren hans, som da var seks år, spurte pappaen om han noen gang skulle hoppe fallskjerm igjen.

- Jeg sa selvfølgelig nei, jeg skal aldri hoppe igjen. Du skal ikke miste pappa, pappa er her for alltid, forteller Hennie.

Men så begynte Hennie å kjenne på en annen følelse.

- Hva er det jeg lærer bort nå? Lærer jeg bort at hvis noe skjer, en ulykke skjer, så må du slutte med det du har elsket?

Skuespilleren bestemmer seg tilslutt for at han skal hoppe igjen, men innrømmer at det tok lang tid før han faktisk valgte å hoppe igjen.

- Jeg var så redd. Det var ingen god opplevelse. Jeg hoppet over hvor han falt ned, og jeg skrek i lufta for å få ut masse av gapet.

Les også: Norsk stjerneduo slår tilbake mot Will Ferrell