Akkurat nå er biljournalister fra hele verden samlet ved Tjuvholmen i Oslo. Her går den første internasjonale pressekjøringen av Porsches nye elbil, Taycan, av stabelen.

I dag reiser første pulje av gårde mot Sverige, og videre nedover i Europa. Men det hele starter altså i Norge og verdens elbilnasjon nummer én.

Selv om Taycan er en spennende bil i seg selv, kunne Porsche annonsere nok en interessant nyhet, sent i går kveld på et lukket pressearrangement.

Lund Svindal på laget

Nå skal nemlig alpinkongen Aksel Lund Svindal jobbe for Porsche – i form av å være internasjonal ambassadør for merket.

Kontrakten ble signert på The Thief mandag denne uken, med administrerende direktør i Porsche AG, Oliver Blume.

Som ambassadør vil Svindal delta på utvalgte arrangement, og være en representant for Porsche globalt.

Alpinstjernen, med flere OL-gull og verdenscup-titler, har allerede kjørt nye Taycan i forbindelse med en promofilm for bilen.

– Det er en helt rå bil å kjøre, med ville prestasjoner. 0-100 går unna på 2,8 sekunder og det føles så uanstrengt i Taycan, det er moro! Ellers syns jeg designet sitter bra, spesielt hekken som minner mye om 911, sier Aksel til Broom.

Porsche Taycan: Se opp, Tesla – det er en ny sjef i byen

Drømte om Porsche – endte med Mustang

Han legger til at bilinteressen har vært der lenge. Faktisk helt siden ski-esset gikk i barnehagen.

– Når du har lidenskap for noe, begynner du å gjøre mye research, leser deg opp og følger mye med. Da jeg gikk hjem fra barnehagen, husker jeg at jeg pekte på alle bilene og ramset opp hvilket merke og modell som var ute og kjørte, så interessen har helt klart vært der lenge.

Allerede som 18-åring drømte Svindal om å eie sin egen Porsche.

– Ja, jeg var helt klar for å kjøpe meg første generasjon 911, men jeg hadde ikke råd. Dermed endte jeg opp med en Ford Mustang, smiler Aksel, som i dag får oppfylt en stor Porsche-drøm, som ambassadør for merket.

Test Chevrolet Corvette: Denne bilen er like vågal som Donald Trump

Favorittmodellen

– Hva ser du mest frem til i ditt nye engasjement?

– Bare det å få lov til å jobbe med Porsche er en drøm i seg selv. Jeg liker imaget veldig godt, og den råskapen merket representerer. Med nye Taycan er de også veldig fremtidsrettet, samtidig som sports- og racing-DNA-er er ivaretatt.

– Og favorittbilen..?

– Godt spørsmål. Det er egentlig umulig å velge en, men jeg syns jo 911-designet er fantastisk. Så håper jeg at jeg slipper å velge hvilken 911. Det får vi komme tilbake til, avslutter Aksel.

Avtalen med Porsche varer i første omgang i ett år.

Artikkelen er publisert i samarbeid med broom.no.