TAKET STEEN OG STRØM / OSLO (Nettavisen): Mandag legger Viaplay frem høstens TV-program, der «Skam»-stjernen Iman Meskini (25) er blant profilene det satses på.

Saken oppdateres!

Den unge skuespilleren blir nemlig å se i dokumentarserien «Power woman Norge» som kommer til høsten.

I tillegg til «Skam»-stjernen, er også Leah Isadora Behn (17), Isabelle Ringnes (33), Anita Krohn Traaseth (50) og Ingeborg Heldal (49) med i serien.

Les også: Leah Isadora Behn om de private detaljene: – Man må gjøre det man er redd for

I Viaplays høstsatsning får man et nærmere innblikk i de fem ulike kvinnenes liv som byr på detaljer fra livet sitt fra hver sine respektive felt. Ifølge pressemeldingen får man se de i ulike scenarioer, fra hverdag, jobb og fest.

Vil normalisere mangfold

Før Meskini åpnet dørene for kamerateamet i dokuserien, var det viktig for henne at ambisiøse og hardtarbeidende kvinner skulle løftes fram.

– Jeg syns serien er viktig på mange nivåer, først og fremst ved å løfte frem det harde arbeidet ved å være en foregangskvinne i ulike felt, forteller Meskini til Nettavisen.

Hun legger til at mangfold er en hjertesak for henne, og selv om det har vært mye fremgang mener 25-åringen at vi fortsatt har en vei å gå.

Les også: En tilfeldighet ledet hun inn i «Skam»

Meskini ble raskt et kjent fjes i 2015 da hun spilte rollen som Sana Bakkoush i NRK-suksessen «Skam». Serien ble fort en av NRKs mest sette serien noen sinne, og siden har 25-åringen benyttet mye av tiden sin til å starte samtaler om representasjon av muslimsk ungdom i Norge.

Meskinis muslimske «Skam»-karakter var også en baktanke da hun takket ja til å bli en del av «Power woman Norge».

– Jeg tenker det er viktig at folk får lov til å se mer av en muslimsk kvinne, og se hvordan jeg lever mitt liv. Jeg vil normalisere muslimer og religion, forteller 25-åringen og legger til:

– Jeg følte meg klar til å åpne litt mer opp.

Meskini håper at serien bidrar til å normalisere mangfold, og hennes engasjement sikret henne en plass på Forbes' «30 under 30»-liste i 2022. At seerne nå slippes tett inn på henne og ser livet bak karrieren håper skuespilleren kan føre til mer mot.

– Hvis jeg kan dele mine erfaringer med de som kommer etter så gjør jeg gledelig det, og det er masse ting jeg skulle ønske jeg visste før. Jeg håper at flere finner en vei inn i det de drømmer om.

Personlig innblikk

Som nevnt følger man livene til fem sterke kvinnelige TV-personligheter, og ut ifra seriens pressemelding får seerne også se kvinnene deltar i jobbmøter, er på familietreff og bursdagsfeiringer. Man får også se bak kamera når TikTok-videoer lages og når venninnetreff avholdes.

I tillegg til Meskini og Behn, byr gründer Ringnes, næringslivleder Krohn Traaseth, og KK-redaktør Heldal på personlige innblikk i «Power woman Norge».

Overfor VG røper Ringes at hennes far, Christian Ringnes (68), og hennes samboere Skage Grønneberg får litt skjermtid.

– Jeg håper at det vil gjøre serien mer personlig for seerne og vise et mer helhetlig bilde av oss som er med, sier Ringnes til VG.

Les også: Isabelle Ringnes om kjærlighetslivet: – Svært takknemlig for å ha truffet den store kjærligheten

I starten av august ble det kjent at 33-åringen venter sitt første barn med samboeren sin. Overfor Nettavisen har Ringnes tidligere avslørt at hun er kommer halvveis svangerskapet, og hun gleder seg enormt til å bli en familie på tre.

Ringnes og Grønneberg holder kjønnet på barnet for seg selv enn så lenge, og understreker at kjønnet ikke er viktig.

– Det viktigste er at hen skal vokse opp uten å begrenses av kjønnsstereotypier, sier hun.

Åpnet opp om farens død

For noen knappe uker siden tok 17 år gamle Behn til videoplattformen TikTok hvor hun delte åpenhjertig noen tanker rundt farens bortgang. I videoen legger hun ikke skjul på at det var en svært tøff tid i etterkant av Ari Behns dødsfall julen 2019.

I det nesten tre minutters lange videoklippet deler Behn detaljer fra barndommen, og forteller først om foreldrenes skilsmisse. Etter 14 år som gift valgte Märtha Louise og Behn å skille i lag i 2016. Det førte til at 17-åringen og hennes to søstre, Maud (19) og Emma (13), måtte dele tiden mellom foreldrene.

– Foreldrene mine ble skilt da jeg gikk i 6. klasse. Det var ganske vanskelig å flytte frem og tilbake, sier hun i videosnutten og fortsetter:

– Men det som var enda vanskeligere var at faren min døde da jeg var 14 år, noe som har vært en tung reise. Jeg snakker ikke så mye om det, fordi jeg liker å holde følelsene mine for meg selv. Eller ikke for offentligheten i det minste.

Ble stjerne over natten

Serien ble umiddelbart en suksess, og ungdom landet over slukte «Skam» og sørget for at det ble en av NRKs mest sette serier noen sinne. Meskini spilte rollen som Sana Bakkoush, som fikk sin egen sesong i 2017 – og ble stjerne over natten.

Siden har 25-åringen utnyttet sin enorme fanbase i sosiale medier for å starte samtaler om representasjon av muslimsk ungdom i Norge og andre vestlige land, et engasjement som sikret henne en plass på Forbes' «30 under 30»-liste i 2022.

Meskini har også vært å se på TV flere ganger, blant annet i «71 grader nord – Norges tøffeste kjendis» i 2019.