FORNEBU (Nettavisen): Denne lørdagen var det duket for en rørende aften i H3 på Fornebu, da «Skal vi danse»- deltakerne skulle danse om øyeblikkene de aldri glemmer.

Etter en kveld hvor dommere har blitt rørt til tårer og proffdanserne er mektig imponert over sine elever, var det i kveldens program klart for sesongens første danseduell.

De to parene som måtte ut i årets første duell og må danse omigjen for seere og dommere, er Alejandro og Maria, og Maren og Philip.

Til tross for at begge parene fikk tilbakemelding om at de danset bedre i kveldens andre gjennomføring fra dommerne, var det likevel Alejandro og Maria som måtte forlate konkurransen lørdag kveld.

- Jeg vil si tusen takk til Maria, sier han etter exiten.

Til Nettavisen er det en emosjonell Alejandro Fuentes som syntes det er vemodig å skulle forlate konkurransen. Likevel blir det godt for artisten å komme hjem til familien.

- Det skal bli deilig å komme hjem til gutta mine, sier han.

Han visste godt hva han hadde meldt seg på og at det er en del av gamet at en ryker hver uke, men han er overrasket over hvor glad han har blitt i resten av gjengen.

- Det tristeste er å forlate Maria som jeg har blitt veldig glad i. Nå må jeg nok bruke en uke eller to på lande når jeg kommer hjem.

Dette sier Alejandro Fuentes etter «Skal vi danse»-exiten:

Fuentes kommer også med en oppfordring til fremtidige deltakere i dansekonkurransen.

- Det er en berg og dalbane. Forbered dere, det er opp og ned og masse følelser!

Slik danset kjendisene:

Først ut på parketten var TV 2s sportsanker Simon Nitsche, som sammen med sin dansepartner Helene, danset en forrykende jive til låten Rebel Yell med Billy Idol. Dansen var en hyllest til sportsankerens far Torstein Nitsche som er tidligere rockestjerne.

Se hva Simon og Helene sier om kveldens dans i videoen under:

Sportsankeret fortalte før han danset om øyeblikket da han fikk ta med pappas røde gitar ut av huset for første gang for et talentshow i barndommen, og det er ingen tvil om at han ser mye opp til faren sin.

Med høye løft og en energisk Nitche imponerte han dommerne lørdag kveld, likevel sviktet anklene og det ble en litt kronglete Nische på et punkt. Det så det ikke ut til at dommer Trine Dehli Cleve brydde seg, som heller fokuserte på at hun var imponert over at han fikk hentet seg inn.

- Helt råkult! Du begynner å skjønne dans, sier dommer Trine Dehli Cleve etter dansen.

Dommernes poeng: 9+9+10

Ble mamma som 17-åring

Royane har imponert i de første programmene denne sesongen, og i kveld danset hun til øyeblikket da hun ble mamma som 17-åring.

Hun fortalte at det å bli mamma i ung alder endret henne til å bli en mer tålmodig, selvsikker og forståelsesfull person.

- Dette er en dans til barna mine.

I en emosjonell dans viste Royane en haug med følelser sammen med sin dansepartner Ole, og dommerne lot seg imponere av artisten nok en gang denne uken.

Morten Hegseth måtte trekke pusten dypt da danseparet var ferdig.

- Helt fantastisk! Dette var kjærlighet i sin reneste form i dans, sier en rørt Morten.

Også Merethe Lingjærde lot seg imponere av den moderne dansen til Royane.

- Dette var dans på ekte, sånn som det skal være. Du evner følelser og teknikk, sa en imponert Lingjærde.

Dommernes poeng: 9+10+9

Dansepartneren var også imponert over Royanes innsats lørdag kveld:

Danser for sine gamle kolleger

Dennis Vareide har hatt en tøff uke etter at han har mottatt enormt med hets for at han var den som gikk videre fra forrige lørdag.

I kveld danset han slowfox og hyllet sine tidligere kollega, da han danset til øyeblikket han og Preben «Prebz» Fjell valgte å legge deres felles YouTube-kanal på hylla.

- Jeg begynte å merke på meg selv at jeg ikke var helt meg selv lenger, forteller Vareide om øyeblikket.

Til låten You've Got A Friend In Me med Randy Newman danset en lillakledd Vareide seg til gode kommentarer hos dommerne.

- Du har fått mye pepper av meg, men du har utviklet deg og dette er den beste dansen til nå. Det blir utrolig spennende å se hva du vil få til, sa Merethe Lingjærde.

Også Trine Dehli Cleve var imponert over Vareides presentasjon lørdag kveld og mener han har bedret seg siden første program.

Dommerens poeng: 6+7+6

Alt raste

Vinni har hatt en litt treg start denne sesongen, men forrige lørdag imponerte han dommerne med sin showdans.

Denne uken danset han moderne dans og fortalte innledningsvis om øyeblikket han lærte at han ikke kan noe om kjærlighet. Han fortalte om da forholdet hans raknet, og at det da var noe han kunne gjøre for å fikse det.

- Det er øyeblikk som har forandret alt, jeg husker det som om det var i går.

Til låten Balkong av Unge Ferrari danset han og partner Rikke en emosjonell dans med flere løft, og det var en helt ny Vinni som har entret konkurransen.

Dommer Trine var imponert over Vinni som partner i dansen lørdag.

- Innledningsvis sa du at du ikke var en god partner, men det var du i dag.

Også Morten Hegseth ble rørt av dansen til Vinni.

- Du har dansen, følelsene, råskapen. Hvis du tar med deg dette i de andre sjangrene kan du komme langt.

Dommernes poeng: 8+10+8

Båtulykken var vendepunktet

Alejandro Fuentes danset denne uken til øyeblikket han så på som vendepunktet i livet, nemlig den dramatiske båtulykken han var involvert i tilbake i 2007.

Selv forteller han at som ung på toppen av karrieren og med mye penger, kjøpte han en svindyr båt som han ville ha en fet fest på.

- Når man er 17-18 vet man ikke hvordan man skal takle det. Det var en kjip tid, sier han innledningsvis.

Det ble en brå overgang da han tenkte selv han måtte vokse opp, og at ulykken endret han på mange måter.

Til tross for en fargerik og het samba savnet dommerne energi i dansen til Fuentes.

- Jeg får ikke helt følelsen av fest. Det er noe midt i mellom jeg ikke får tak i. Det er ikke nok energi her, sa Morten Hegseth.

Dommer Merethe Lingjærde er enig med dommerpartner Morten om energien i dansen til Fuentes.

- Du er avslappet og har en rytmikk, men du skulle sendt meg til Brasil. Du skulle gitt jernet. Jeg venter på deg, Alejandro, du må gønne på mer!

Dommernes poeng: 7+6+6

- Det var all in

Maren Lundby danset denne uken for øyeblikket da hun bestemte seg for å flytte til Lillehammer og satse på idrettskarrieren som 15-åring. Hun danser denne uken slowfox til låten Believe med Mariah Carey og Whitney Huston.

Hun fortalte innledningsvis at det var helt nytt, da hun måtte bo for seg selv og flytte. Også foreldrene syntes det var tungt at datteren hadde forlatt redet.

- Jeg følte jeg ofret alt, da blir man fort voksen.

I en elegant slowfox fikk skihopperen skryt hos dommerne, men dommer Merethe Lingjærde mangler fortsatt litt i dansen.

- Det er fantastisk med kontrasten fra uke til uke. Jeg savner noe mer substans og hold i ryggen din, det var vakkert med det manglet litt dansen for meg.

Trine Dehl Cleve var imponert over hva skihopperen hadde fått til teknisk i dansen.

- Det du leverte i dag var veldig bra. Nå har du lagt grunnmuren, men du må bygge videre, sa hun og poengterte at dansen slowfox er svært vanskelig å utføre.

Dommernes poeng: 8+8+7

Sårbar dans

Influenser Anniken Jørgensen danset en emosjonell moderne dans til «Styggen På Ryggen» av Onkl P. Hun danset for da hun var langt nede psykisk, og hvordan prosjektet Sweatshop, et tv-program hun deltok i for noen år tilbake, endret henne.

- Da jeg var 17 år gammel hadde jeg et mentalt sammenbrudd. Jeg sleit, fortalte hun innledningsvis.

Hun sa videre at reisen med Sweatshop gjorde at hun fikk et helt annet perspektiv på ting.

I en vakker og emosjonell dans viste Jørgensen følelser gjennom dansen lørdag kveld. Med ny frisyre danset hun og dansepartner Santino en rå moderne dans til «Styggen På Ryggen».

En emosjonell Jørgensen kjemper hardt mot tårene når dansen er over, og det er også et imponert dommerpanel som gir tilbakemeldinger.

- Dette er det beste jeg har sett av deg, sa Merethe Lingjærde.

Også Morten Hegseth var imponert over hvordan hun formidlet følelsene gjennom dansen.

- Det var en fantastisk formidling, jeg syntes nesten du er for flink. Det er nesten så jeg liker deg best når du ligger og vrir det på gulvet.

Dommernes poeng: 8+9+7

Hyller foreldrene

Magnus Moan danset lørdag for et helt spesielt øyeblikk som har spikret seg i hukommelsen fra barndommen, nemlig da han hoppet på ski for første gang.

Gjennom en quickstep fortalte han at dansen var en hyllest til faren og moren som har støttet han opp gjennom årene.

- De har backet meg i tykt og tynt.

Moan har imponert de siste programmene og lørdag er det igjen en imponert dommergjeng etter dansen, til tross for et par småfeil gjennom fremføringen.

- Det er et eller annet med deg, kroppen din, jeg blir imponert, sa Morten Hegseth.

Også Trine Dehli Cleve syntes Moan har gjort forbedret seg stort i de første ukene av konkurransen.

- Jeg likte samspiller, hvordan dere står sammen og hvordan dere er som par. Vi ser hvem som er proffe og ikke, men jeg syntes du kommer deg veldig fint. Jeg syntes du skal vøre enda mer tøff i å bli den partneres Ewa trenger, sa Cleve.

Dommernes poeng: 8+9+9

Emosjonell dans

Siri Avlesen-Østli viste seg fra en ny side i kveldens program da hun danset for øyeblikket hun dro til barndomshjemmet hun vokste opp.

Da hun var bare 10 år dro hun og foreldrene tilbake til Sri Lanka og besøkte barnehjemmet.

I videoen under forteller om hvorfor hun valgte å åpne opp om den sterke historien sin i videoen under:

- Vi så gatebarn som tigget, og de skjønte ikke hvorfor jeg og broren min sto med to hvite foreldre, fortalte hun innledningsvis.

Kledd i hvitt, var det en alvorlig men vakker tone over dansen til Avlesen lørdag kveld, og det satt en rørt dommergjeng igjen da den er over.

- Det var en meget følelsesladet historie. Jeg syntes du formidlet dette på en fin mpte idag, du rører ved noen følelser, sa Trine Dehli Cleve og legger til at dansen var utrolig ekte.

Også en rørt Merethe Lingjærde var imponert over Avlesens formidling gjennom dansen.

- Dette er formidling av dans på et høyt nivå. Det var ekstremt ekte og ærlig, sa hun.

En rørt dommergjeng gir Siri og dansepartner Tarjei kveldens høyeste poengssum da hun sanker inn hele 29 poeng for dansen.

9+10+10

Dette danset kjendisene i kveld

Simon og Helene - jive til Rebel Yell med Billy Idol

Royane og Ole - moderne til Vi Lovar med Eva Weel Skram

Dennis og Lillian - slowfox til You've Got A Friends In Me med Randy Newman

Vinni og Rikke - moderne til Balkong med Unge Ferrari

Alejandro og Maria - samba til Bailamos med Enrique Iglesias

Maren og Philip - slowfox til Believe med Mariah Carey og Whitney Huston

Anniken og Santino - moderne til Styggen På Ryggen med Onkl P

Magnus og Ewa - quickstep til On Top Of The World med Imagine Dragons

Siri og Tarjei - moderne til Ikke Som De Andre med Sondre Justad