Gå til sidens hovedinnhold

Alejandro Fuentes ser tilbake på skandaleulykken: – Et vendepunkt i livet

Alejandro Fuentes omtaler skandaleulykken i 2007 som et «bitch slap» som hjalp han å finne tilbake til seg selv. Lørdag kveld skal han minnes vendepunktet i livet gjennom dans.

I 2007 skapte Alejandro Fuentes (33) massive overskrifter etter at han krasjet luksusbåten sin, et spontankjøp verdt 2,2 millioner, rett inn i fiskebryggen i Kristiansand.

To personer ble sendt til sykehus, men heldigvis kom ingen alvorlig skadd ut av ulykken andre enn Alejandro Fuentes selv, som ifølge ham fikk et realt slag i trynet.

Overskriftene haglet og skandalen forfulgte han i over ett år etter på. Med halen mellom beina trakk den daværende 19-åringen seg mer eller mindre vekk fra rampelyset, og ville aldri mer snakke om båtulykken igjen.

Helt frem til i dag.

– Trodde jeg var en rockestjerne

Etter å ha våget seg tilbake på scenen med Gitarkameratene, og et par opptredener på «Allsang på Grensen» i årene etter, er Fuentes tilbake på skjermen i beste sendetid iført glitter og stas i «Skal vi danse».

Les også: «Mistet» dansepartneren til en annen: – Som å se dama di med en annen kar

Lørdag kveld skal årets «Skal vi danse»-deltakere fremføre en dans om et øyeblikk i livet som har forandret dem. For Fuentes var valget soleklart: Båtulykken i 2007.

– Båtulykken var et stort vendepunkt i livet og karrieren for min del, forklarer Fuentes til Nettavisen.

– Det er ikke det kuleste jeg har gjort, det er det ikke. Jeg var 19 år, jeg hadde tjent mye penger og trodde at jeg var en rockestjerne. Og da lever man et rockestjerneliv med fest og sus og dus, som går i hodet på det til slutt. Båtulykken gjorde at jeg innså at det ikke er sånn livet egentlig skal være, forklarer Fuentes videre.

Båtulykken i Kristiansand kom to år etter at Fuentes stakk av med en tredjeplass i sangkonkurransen «Idol» i 2005, sesongen som slo alle TV-rekorder og gjorde deltakerne til rikskjendiser over natten.

Ifølge Fuentes var overgangen fra å være en ukjent gutt, til å bli en svært ettertraktet musiker, svært brutal.

– Fra å være ingen mann til å bli så superkjent, ha så mye penger og ikke ha kontroll på noen ting - det er ikke normalt. Men jeg visste ikke bedre. Jeg var så ung. Jeg var vel bare 17 år på den tiden, og jeg hadde jo ikke peiling. Jeg tenkte at livet var sånn. Men det er jo ikke det, sier Fuentes.

Les også: Royane la forholdet på hylla for «Skal vi danse»: – Har nok med meg selv

Slag i trynet

Fuentes beskriver båtulykken i Kristiansand som et skikkelig slag i trynet, eller «en bitch slap» hvis man skal bruke hans egne ord.

– Det er ikke normalt å oppleve en så drastisk endring i livet så fort, og jeg glemte meg selv. Det tok lang tid før jeg innså det. Ulykken ble en skikkelig «wake up call» der jeg begynte å reflektere mer over hvordan livet egentlig skal og bør være, og at det var noe som skurret, sier Fuentes.

Ulykken gikk som nevnt hardt inn på musikeren.

– Til en viss grad trakk jeg meg egentlig tilbake. Jeg var jo på turné og sånt, men jeg ble veldig introvert en periode. Jeg hadde ikke lyst til å snakke med folk. Jeg gikk med halen mellom beina og følte meg flau for det jeg hadde gjort, sier Fuentes som lærte mye av hendelsen.

– Jeg lærte også at dette er baksiden ved å være en kjent profil. Hvis man søker offentligheten, kommer hele Norge til å følge med på hva enn man gjør. Om det er å få barn, eller gå på en smell som det der. Så velger man det livet, må man lære seg å takle baksidene ved det også.

Selv om skandalen skapte mye hodebry for Fuentes den gang, er han på mange måter glad for at han gikk på en smell.

– Det gikk jo heldigvis bra. Det hadde vært verre om noen hadde blitt drept eller skadet. Men jeg pleier som regel ikke angre på noe jeg har gjort. Jeg tok min lærepenge, og det er slik jeg vokser og er blitt den jeg er blitt, sier Fuentes.

Familiefar og hjemmekjær

I dag er Fuentes blitt tobarnsfar og er gift med Christina Kobbeltvedt Fuentes. Han lever fortsatt av musikk, men samtidig som han lever familielivet hjemme i Kristiansand.

Les også: Alejandro Fuentes avslører ekstrajobb: - Folk blir litt satt ut når jeg kommer på døra

«Skal vi danse»-deltakelsen har dermed bydd på flere utfordringer enn bare dans og småvondter. Han har nemlig aldri vært borte fra familien sin så lenge som nå.

– Jeg har ikke sett dem på fem uker. Det er jo det tøffeste med opplegget. Men det var vi forberedt på. Klarer jeg meg hele veien er jeg borte fra familien i fire måneder, og det er vi forberedt på. Vi har heldigvis flere som hjelper til hjemme, så det har gått fint til nå, sier Fuentes.

Men at det er ekstra tøft til tider, legger han ikke skjul på.

– Selvfølgelig har det vært noen knekker her og der. Spesielt på søndager når man er sliten. Så det har vært noen av de, og jeg regnet med at det skulle komme.

Lørdag har imidlertid familien tatt turen til Oslo for å hilse på pappa Alejandro.

– Det gleder jeg meg veldig til, men de kommer ikke til å sitte i salen å se på. Det er de for små til. Christina og barna kommer nok til å se litt på fra hotellrommet, smiler Fuentes.

For en knapp måned siden kunne Fuentes også avsløre at at familien er i gang med å utvides.

– Three is a magic number, skrev artisten på Instagram og bekreftet dermed at han skal bli pappa for tredje gang.