I 2019 var den tidligere verdensmesteren i svømming, Aleksander Hetland (38), på «alles» lepper etter at han imponerte stort i TV 2-suksessen «Skal vi danse».

38-åringen gjorde seg så godt bemerket og likt av det norske publikum at han også stakk av med seieren etter en intens finale mot treningsentusiasten Jørgine Massa Vasstrand (32).

Nederlaget tok Vasstrand så tungt at hun rett og slett stormet av parketten etter at det obligatoriske TV-intervjuet var over. Stor dramatikk til tross, satte ikke det en demper for følelsen Hetland den gang satt igjen med.

– Dette er den mest overraskende bragden jeg har klart, uttalte Hetland til Nettavisen rett etter at seieren var et faktum.

Forsvant

Etter en intens «Skal vi danse»-sesong, der populariteten til Hetland økte betraktelig og overskriftene om ham preget landets aviser omtrent daglig, trakk Hetland seg mer eller mindre tilbake fra rampelyset etter at danseeventyret var over.

Les også: Aleksander Hetland doblet følgerskaren etter første «Skal vi danse»-sending: – Aldri fått så mye oppmerksomhet

Lørdag kveld er svømmeren imidlertid tilbake på parketten og gjør «Skal vi danse»-comeback sammen med danseparet Simon Nitsche (28) og Helene Spilling (25).

– Det blir spennende. Jeg gleder meg. Parkettprøvene gikk ganske bra, kunne Hetland fortelle til Nettavisen fredag etter at han hadde vært på dansetrening.

Hetland røper at han ikke har satt sin fot på et dansesenter etter seieren i 2019, men forteller det fortsatt sitter en del dansesteg i bena etter to år uten trening.

– Det er i hvert fall første gang jeg beveger kroppen koreografert til musikk etter seien. Jeg merker det er litt nytt, men det er fortsatt en del som henger litt igjen, fortalte Hetland til Nettavisen.

Trakk seg unna bevisst

Selv om Hetland valgte å trekke seg tilbake fra rampelyset etter den intense «Skal vi danse»-sesongen, betyr ikke det at 38-åringen har gått under jorda av den grunn.

Etter at Hetland gikk seirende ut har han brukt de to siste årene på kontoret i jobben sin som rådgiver i reklamebyrået Nord DDB. Han kan fortelle at han har den samme forloveden som han også hadde under «Skal vi danse», og at det stort sett ikke er så mye mer nytt som har skjedd i livet hans.

– Jeg har bare levd livet mitt. Jeg har en vanlig jobb som jeg trives i, og er fornøyd med det. Jeg ble jo med på «Skal vi danse» fordi det jeg syntes det var en kul utfordring. Jeg ville lære meg noe nytt og kjenne litt på det prestasjonspresset som idretten ga meg. Men utover det så hadde jeg ingen ambisjoner om å være mest mulig i rampelyset, forklarte Hetland.

Da Hetland deltok i «Skal vi danse» ble også han, som mange andre deltakere, utsatt for romanserykter og spørsmål fra pressen om hvordan deltakere og kjærester taklet eventuell sjalusi som kan dukke opp under et slikt program der deltakerne danser og kommer veldig tett på partneren sin.

Les også: Aleksander Hetland hyller forloveden: – Hun som har gjort det mulig

I dag kan Hetland fortelle at han og kjæresten Kristina Eriksen kom seg veldig fint ut av det hele.

– Det har gått veldig fint med oss. Måten vi løste det på var at Kristina var veldig involvert. Hun ble kjent med Nadya (proffdanser Nadya Khamitskaya) og hang litt med på programmet, og på den måten ble det ikke en ukjent ting. I tillegg er hun ganske chill og vi stoler på hverandre, så det hjelper, sa Hetland og kunne røpe at de fortsatt har kontakt med Khamitskaya etter seieren.

Kom med ønske til produksjonen

Lørdag kveld kommer forloveden til Hetland å sitte i salen som tidligere og heie frem kjæresten mens han danser sammen med Simon Nitsche og Helene Spilling.

At det ble akkurat det danseparet Hetland skulle danse med, er ingen tilfeldighet.

Da Hetland ble forespurt om han ville delta i kjendis-episoden spurte nemlig Hetland spesifikt om å få danse med paret.

– Jeg spurte produksjonen om det. Jeg tenkte at det kunne være en bra match. Jeg fikk et ja, og det viser seg også å være en bra match, uttalte Hetland til Nettavisen.

Da Nettavisen snakket med Hetland på telefon fredag satt også Simin Nitsche i bilen sammen med ham. Nitsche har klokketro på at det kommer til å gå bra med alle tre på lørdag.

– Er du redd for at Aleksander Hetland skal utkonkurrere deg med tanke på at han vant sist han var med?

– Nei, på ingen måte. Han kommer bare til å spille meg god. Han er en superpositiv ressurs. Han bidrar til at hele totalopplevelsen blir så kul som mulig. Vi er superheldige som har fått han. Han har øye for detaljer og kommer med gode innspill. Han jobber hardt og skjønner hva som skal til for å få det til. Jeg lærer mye av ham, sa Nitsche til Nettavisen.