Sommeren er i gang for fullt, og flere foreldre ønsker å ta med familien sin ut på aktiviteter i sommer. Men kultur- og aktivitetstilbudene blir fort dyre for familier med trang økonomi.

I den anledning opprettet blogger og influenser Kristin Gjelsvik (35) en spleis for familier som ikke har tilstrekkelig økonomi for sommerferien. Nå har hun allerede sendt pengebidrag til en rekke familier, og flere står fortsatt i kø.

Les også: Slik reagerte Kristin Gjelsvik da brevet fra barnevernet kom

Gjelsvik ble imidlertid overrasket over hvor mange som ønsker hjelp.

Samlet inn 275 000 kroner

Julen i fjor opprettet Gjelsvik en pengeinnsamling for vanskeligstilte familier i en tøff tid, og den gang ble hun overveldet over responsen. I forkant av sommeren opprettet 35-åringen en ny innsamling, men denne gang for familier med få sommerplaner grunnet trang økonomi.

«Det er mange som gruer seg - ikke bare til jul, men til sommerferien også! Med trang økonomi, må man ofte velge mellom regninger eller kjekke opplevelser for barna»,skriver Gjelsvik på Instagram.

Til sammen samlet Gjelsvik inn nesten 275 000 kroner, som ble fordelt til forskjellige familier:

«Over 460 mailer har tikket inn... Det er 460 familier som sliter, som har dårlig råd, og som ikke har økonomisk mulighet til å gi barna den sommerferien de så inderlig ønsker», skriver Gjelsvik på Instagram.

Videre skriver hun:

«Det er hjerteskjærende at såpass mange har der vanskelig i et av verdens rikeste land! Det er rett og slett en skam».

Fikk reise til Danmark

En av dem som fikk hjelp av Gjelsvik sitt initiativ var Daniel, som er alenepappa til fire barn.

Nettavisen har vært i kontakt med vedkommende, som ønsker å være anonym.

Barna til Daniel har aldri reist utenfor Norge, og har i mange år hatt en stor drøm om å reise til Danmark. Selv jobber Daniel fulltid, samtidig som han studerer og jobber hardt for å oppfylle barnas ønske. Likevel har det blitt vanskelig.

– Jeg har kjørt rundt i landet for å hente gratis ting på Finn, og jeg har deretter solgt det videre på loppemarked.

Han forteller til Nettavisen at barna er fullt klar over farens økonomi, og de deltar selv på loppemarkedene der de selger sine egne leker.

Les også: Skattelekkasje: Inntektene til Kristin Gjelsvik har eksplodert

Det har vært en krevende periode, men nå får de endelig dratt til dinosaurparken i Danmark, takket være Gjelsvik sitt bidrag. Det er noe han er ekstremt takknemlig for:

– Vi har fått penger som dekker inngangsbilletter til hele familien og diverse kost dere nede. Det reddet hele sommerferien vår.

Han legger ikke skjul på at bidraget til Gjelsvik har betydd mye for han og barna. Og han gleder seg enormt til og endelig kunne fortelle barna at det blir tur til fornøyelsesparken i Danmark:

– Jeg gleder meg sånn til å sette meg ned ved middagsbordet for å fortelle dem at vi skal på tur, og hva Kristin har gjort for oss. De kommer til å bli sjeleglade når de får høre denne gladnyheten, avslutter han.

Nå takker han Gjelsvik for at hun bruker sin plattform til slike gjerninger, og håper flere har mulighet til det samme.

Nettavisen har også vært i kontakt med en annen familie 35-åringen har hjulpet, som i likhet med programleder Einar Tørnquist (39) reagerer på prisene i Kristiansand dyrepark. Selv hadde de ikke hatt råd til å dra til fornøyelsesparken uten bidraget fra Gjelsvik.

– Jeg ble så glad at tårene trilla, sier moren til Nettavisen.

Flere nordmenn med økonomiske problemer

Overfor Nettavisen forteller Gjelsvik at det var først da hun opprettet pengeinnsamlingen ved juletider, at hun forstod hvor mange mennesker som sliter økonomisk.

– Hvis jeg kan bruke min posisjon til å gjøre sommeren og julen litt bedre for vanskeligstilte familier, så er det noe jeg gjør av min største glede, sier Gjelsvik til Nettavisen.

Etter at Gjelsvik opprettet innsamlingen har det rent inn over 500 meldinger fra familier som ønsker hjelp. Det er noe hun beskriver som en overveldende respons:

– Jeg visste at det står dårlig til med mange i Norge, men det er overraskende å se at det er så mange som sliter økonomisk i et av verdens rikeste land.

Det har imidlertid vært vanskelig for Gjelsvik å lese alle henvendelsene hun har mottatt, da flere deler hjerteskjærende historier. Hun innrømmer at det er krevende å høre alle historiene som blir sendt inn.

Samtidig tror hun det er mange som synes det er vanskelig å be om hjelp, da det er et tabubelagt tema.

Les også: Vil vinne «Paradise» for å få barn: – Man må ha en del penger

Etter at Gjelsvik ble klar over hvor mange som sliter økonomisk, ønsker å opprette innsamlinger ved juletider og sommerferien i tiden fremover. Nå håper hun likevel at flere personer med muligheter bruker sin plattform til å hjelpe mennesker med behov.