Lørdag kveld skal det endelig avgjøres hvem som vinner Melodi Grand Prix 2023 og med det skal representere Norge under den storslåtte finalen i Eurovision i Liverpool i mai.

Les også: Subwoolfer kastet maskene på direkten

Da seerpoengene ble lagt sammen med jurystemmene, ble vinneren Alessandra med låten «Queen of Kings».

– Jeg har fått en så stor ære. Jeg skal gjøre dere stolte, jubler en fornøyd vinner fra scenen etter seieren.

Imponerte Nettavisens anmelder

Alessandras MGP-låt har gjort stor suksess siden hun fremførte den i den første delfinalen for noen uker tilbake.

Blant annet har den gått viralt både her til lands og internasjonalt, og «Queen of Kings» har også sikret seg en plass høyt oppe på strømmetjenesten Spotifys topp 50-liste.

Også Nettavisens anmelder hadde lovord å komme med om låten etter den første delfinalen.

«Det at låten faktisk har flere deler som er nyskapende nok og spennende trekker også godt opp. Utvilsomt det sterkeste bidraget i delfinalen. Refrenget går kanskje litt fort, men det høres kult ut», var blant det anmelderen skrev om låten da.

Nettavisens anmelder mente også at «Queen of Kings» var låten som har størst sjanse til å vinne i en internasjonal finale fordi den skiller seg ut – og ga låten åtte av ti poeng.

Brandstorp på andreplass

I år har stemmesystemet rundt MGP-finalen vært noe annerledes enn tidligere år. Blant annet har seerne kun hatt én stemme hver, i tillegg til at en internasjonal jury har stemt frem sin favoritt underveis i NRKs musikkonkurranse.

Da stemmene fra den internasjonale juryen ble delt ut var det Alessandra som lå best an med 104 poeng. Like bak fulgte Atle Pettersen med 94 og Ulrikke Brandstorp med 60.

Da seerstemmene ble lagt sammen med jurypoengene havnet Brandstorp på andreplass og Pettersen på tredje.