Tirsdag ettermiddag meldte den britiske TV-kanalen ITV at programleder Piers Morgan (55) har besluttet å forlate programmet «Good Morning Britain». Dette som følge av at han samme dag stormet ut av studioet midt under sending.

Programlederen forlot da studioet etter å ha blitt konfrontert med kritikken mot hertuginne Meghan (39) av TV-programmets værpresentatør, Alex Beresford (40). Dagen før, under mandagens sending av programmet, uttalte Morgan blant annet at han var i tvil om hertuginnen snakket sant da hun fortalte at hun hadde slitt med selvmordstanker.

Les også: Meghan har sendt Piers Morgan-klage til ITV

– Jeg skjønner at du har et personlig forhold til Meghan Markle – eller at du hadde et, og hun kuttet deg ut. Hun har rett til å kutte deg ut om hun vil det. Har hun sagt noe om deg siden hun kuttet deg ut? Jeg tror ikke hun har det, men du fortsetter å snakke dritt om henne, freste Alex Bereford.

Piers Morgan valgte å svare med å storme ut av studioet:

Flere konflikter med Morgan

På kort tid ble Alex Beresford omtalt i medier verden over, og mange er nå nysgjerrige på hvem han er.

40-åringen jobbet lenge i kulissene innen TV-produksjon før han i 2005 ble værpresentatør. Jobben i «Good Morning Britain» har han hatt siden oppstart i 2014, skriver Page Six.

Han har også tidligere diskutert med Morgan.

I 2019 gikk programlederen hardt ut mot menn som bærer barna sine i bæreseler etter å ha sett et bilde av skuespilleren Daniel Craig (53) med sitt nyfødte barn i nettopp bæresele.

Beresford kunne da fortelle at også han hadde brukt bæresele med sin sønn, hvorpå 55-åringen svarte følgende:

– Hvis dette er fremtidens menn, er vi døde.

Les også: Flertallet av briter vil fjerne de kongelige titlene til prins Harry og hertuginne Meghan

Som følge av diskusjonen kjørte «Good Morning Britain» en avstemning blant seerne sine om hvem som var mest attraktiv: Beresford med bæresele – eller Piers Morgan uten.

Selv mente 55-åringen da at «enhver kvinne med en hjerne» ville velge ham, men han tapte overlegent.

I hardt vær etter date-historie

Alex Bereford selv har imidlertid også fått sin dose kritikk opp gjennom, ifølge Yahoo News.

I august 2020 fortalte han om en date fra 15 år tilbake i tid der han ble det han selv beskrev som «fat-fished» – et ordspill på uttrykket «cat-fished», som betyr at man blir lurt av noen på nettet til å tro at man snakker med noen andre.

Under en sending av «Good Morning Britain» sa han blant annet at kvinnen han skulle møte kun hadde delt et bilde av ansiktet sitt, og at «alarmklokkene burde begynt å ringe» i og med at bildet hun delte ikke viste noe fra skuldrene og ned.

Les også: Buckingham Palace uttaler seg etter Harry og Meghan-intervjuet: – Vi er triste

– Så jeg møtte opp til en date, for kanskje 15 år siden, og hun så helt annerledes ut. Mye større enn på profilbildet.

Bereford ble deretter konfrontert med å være overfladisk av en kollega, hvorpå han sa seg enig og uttalte:

– Det høres overfladisk ut, men jeg vil tro det er det man kan kalle «fat-fishing».

Uttalelsene falt ikke i særlig god jord hos seerne, og Bereford gikk siden ut på Twitter og forsvarte seg selv.

«Jeg synes det er greit å være irritert hvis noen fremstiller seg selv feil i sosiale medier og på datingprofiler. Filtere i dag kan være så villedende og peker faktisk til et større problem – presset om å se ut som man er 'out of this world'», skrev han.