*Nettavisen* Livsstil.

Alex Morgan pryder forsiden av Sports Illustrated Swimsuit Issue

Sports Illustrated Swimsuit Issue

Fotballspilleren Alex Morgan deler forsiden av Sports Illustrated Swimsuit Issue med Tyra Banks og Camille Kostek.

09.05.19 12:26

Den amerikanske fotballstjernen Alex Morgen (29) har fått æren av å pryde den årlige bikiniutgivelsen av Sports Illustrated.

Hun deler plassen med modellene Camille Kostek (27) og Tyra Banks (45), som gjør comeback som bikinimodell 23 år etter at hun ble den først mørkhudete modellen på forsiden av Sports Illustrated Swimsuit Issue.

Klikk på bildet for å forstørre.

ENORM JOBB BAK: Alex Morgan pryder forsiden på en av tre spesialutgivelser av Sports Illustrated Swimsuit Issue. For fotballspilleren illustrerer dette bildet «all treningen, disiplinen, forpliktelsene og ofrene» som skal til for å konkurrere på toppnivå i hennes sport. Foto: Sports Illustrated

Det er ikke første gang Orlando Pride-spissen i den amerikanske NWSL-ligaen er å se i Sports Illustrated.

Hun dukket først opp i 2012 kun iført maling, og så igjen i 2014. I 2019 er hun altså forsidepike. Morgan får dessuten følge av lagkameratene Megan Rapione, Crystal Dunn og Abby Dahlkemper.

- Jeg følte det var viktig å vise mangfoldet i dette laget og samtidig både de unge og de erfarne spillerne, sier Morgan til SI Swimsuit.

På kvinnedagen den 8. mars 2019 lanserte Morgan og lagkameratene et søksmål mot Det amerikanske fotballforbundet (United States Soccer Federation) med bakgrunn i forskjellsbehandling av kjønn i sporten.

- Alex Morgen står for en feminin styrke og kraft, og bruker stemmen sin til å kjempe mot kjønnsdiskriminering og for likelønn, sier redaktør MJ Day om fotballspilleren.

- Å være en del av SI Swimsuit gir meg en følelse av å være bemyndiget fordi jeg står sammen med så mange fantastiske kvinner. En må være trygg på seg selv og tørre å være sårbar for å kunne uttrykke den du virkelig er, sier Morgan om utgivelsen.

Om forsidebilde sier hun følgende:

- Bildet viser meg hvor sterk jeg er og hvor hardt jeg har jobbet. Ikke nødvendigvis for å vise fram kroppen min, men jeg jobber hver eneste dag for å konkurrere på toppnivå i min sport, og dette bildet illustrerer all treningen, disiplinen, forpliktelsene og ofrene, sier Morgan.

Tyra Bank, Camille Kotek og Alex Morgan er tildelt hver sin forside.

- De tre kvinnene som utgjør forsidene av Sports Illustrated Swimsuit Issue 2019 representerer magasinet på en så sterk måte som mulig. Hver av kvinnene er så unike, men sammen forteller de en spektakulær historie, sier MJ Day.

Sports Illustrated Swimsuit Issue har vært en årlig utgivelse siden 1964. Å havne på forsiden av magasinet regnes av enkelte som overgangen fra modell til supermodell, ifølge Wikipedia.

Magasinet krediteres dessuten med å ha gjort bikinien til en legitim klesdrakt.

Unike bilder: (+) 42 bilder som viser bikiniens historie

Fremdeles er det mestselgende bikininummeret magasinet fra 1989 som markerte 25-årsjubileet.

Klikk på bildet for å forstørre.

MESTSELGENDE: Den dag i dag er dette det mestselgende nummeret av Sports Illustrated Swimsuit Issue.  Foto: Faksimile (Sports Illustrated)

Det var redaktør Andre Laguerre som kom på ideen å gi ut et nummer med en vakker kvinne i bikini på forsiden. Målet var å øke salgstallet i de normalt trege vintermånedene.

Det første nummeret hadde den ukjente frisøren Babette March på forsiden, men siden har modeller som Elle Macpherson, Rachel Hunter, Heidi Klum, Tyra Banks og Marisa Miller hatt æren.

Sports Illustrated har publisert alle coverne fra 1964 og frem til i dag på nettsiden sin, med lenker til alle artiklene som har stått på trykk.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.