Geir Børresen var med i en rekke barneprogrammer på NRK i 1970-, 1980- og 1990-årene.

Mest kjent er han kanskje for å ha gitt liv til hunden Labbetuss på 1980-tallet sammen med artist og programleder Halvdan Sivertsen. På 1990-tallet ble han mannen bak den joviale vaktmesteren Max Mekker i «Sesam Stasjon» med blant andre Sverre Holm og Sidsel Ryen.

– Dette var en vemodig nyhet. Han har betydd veldig mye for veldig mange norske barn gjennom sin deltakelse i en rekke ulike barne-TV-serier på NRK opp gjennom årene, sier NRK-sjef Vibeke Fürst Haugen til NTB.

Hun hadde selv gleden av å jobbe sammen med Børresen som da hun jobbet som assistent i «Sesam Stasjon», forklarer Haugen.

– Han var i tillegg til å være en veldig talentfull skuespiller med stort humoristisk talent, også et fint og varmt menneske som det var veldig hyggelig å jobbe samme med sier hun.

Hylles av kjendisene

Børresen etterlater minner hos flere. I sosiale medier har kjendisene tatt til tastaturet for å dele sin kondolanse, men også fine minner.

Blant andre komiker og TV-profil Alex Rosén.

– Da Max Mekker dro latteren sin i køen på Gardermoen. Alle barna stivnet. De hørte ham, men så ham ikke. Eventyrlig øyeblikk, skriver Rosén blant annet.

Også rapperen Tommy Tee har delt sin kondolanse på Twitter.

– Geir Børresen RIP, skriven han.

Komiker Espen Eckbo har på sin side har delt en lenger tekst om vennskapet sitt til Børresen.

– Jeg tilbragte uendelige timer med Geir Børresen i barndommen. Han var kul, morsom, varm og intelligent. Enten det var som programleder i Lekestue eller som korleder i Smurfene, skriver Eckbo blant annet til en snutt han har delt av Børresen da han deltok i «Nissene på Låven» i 2001.

Lang film- og teaterkarriere

Børresen utdannet seg ved Statens Håndverks- og Kunstindustriskole før han gikk fire år ved Statens Teaterskole.

Børresen var ansatt ved Nationaltheatret i 20 år, fra han debuterte i «Den stundesløse» i 1968. Som frilanser spilte han ved flere andre teatre, inkludert Oslo Nye Teater og Centralteatret.

TV-debuten kom i 1971, som programleder i barne-TV-serien «Lekestue» sammen med Vibeke Sæther. Han spilte også flere filmroller, blant annet en av hovedrollene i komedien «Marikens bryllup» i 1972 med Anne Marit Jacobsen, Rolf Just Nilsen og flere.

Børresen hadde også stor suksess som plateartist med musikken om Smurfene, især albumet «I Smurfeland» fra 1978. Albumet lå 24 uker på VG-lista med 1. plass som høyeste plassering.

Flere gjesteroller

Børresen hadde også mindre gjesteroller i TV-serier som «Mot i brøstet», «Venner og fiender» og «Hotel Cæsar». I 2001 dukket han opp i Espen Eckbos julekalenderserie «Nissene på låven». Der spilte han seg selv som mannen bak Maskenissen.

I mai fortalte han i et intervju i Se og Hør at han hadde blitt diagnostisert med kreft i tarmene i september 2021.

Børresen ble født i Oslo, men bodde mesteparten av sitt voksne liv i Asker. Han sovnet inn mandag 25. juli og etterlater seg kona Wenche, barn og barnebarn, melder NRK.