Den svenske skuespilleren Alicia Vikander (33) har virkelig gjort det stort utenfor landegrensene, og har de senere årene etablert en suksessrik karriere i «stjernenes by», Hollywood.

Blant annet har hun vært å se i filmer som «Ex Machina», «Tomb Rider» og «The Danish Girl», og for sistnevnte film sikret hun seg for øvrig også en høythengende Oscar-statuett i kategorien beste kvinnelige birolle tilbake i 2016.

Les også: Norske Renate Reinsve sikret Hollywood-rolle

Men selv om hun åpenbart har et talent innen skuespill, er det ikke alle aspekter ved jobben hun trives med.

Spesielt sex-scener har vært utfordrende opp gjennom karrieren, røper Vikander i et intervju med Harper's Bazaar.

– Var ikke rett

I intervjuet beskriver nemlig den svenske stjernen «intime scener» som noe av det verste ved skuespillerjobben.

– Det eneste som ikke kan improviseres, er intime scener. Du må lage en koreografi og følge den. Det er det verste som finnes å gjøre de scenene. Jeg er veldig komfortabel i kroppen min og har gjort en del naken- og sex-scener, men det er aldri enkelt, erkjenner 33-åringen overfor magasinet.

I dag har de aller fleste film- og tv-sett såkalte «intimitets-koordinatorer» som kontrollerer at ting går som det skal under innspilling, noe Vikander skulle ønske fantes da hun trådte inn i filmuniverset hun siden har blitt fast inventar i.

Les også: Bli med inn i det splitter nye «Paradise»-huset

I intervjuet med Harper's Bazaar minnes hun spesielt én gang hun ikke følte seg helt komfortabel.

– Alle var opptatt med sin egen greie, og i midten av alt har du en skuespiller som sitter der naken i et par timer. Og noen skal jo egentlig komme med en morgenkåpe, men det skjer ikke. Den kommer senere. Når jeg ser tilbake på det, var ikke det rett. Jeg burde blitt tatt vare på, sier 33-åringen.

Krav før sex-scener

Også tidligere har Vikander snakket om hva hun tenker om sex-scener med Harper's Bazaar.

I 2019 sa hun til den britiske utgaven av magasinet at hun gjorde sin første sex-scene som 20-åring, og at hun med årene har innført et spesielt krav før scener av «seksuell art».

Les også: Fredrik Skavlan dro inn rekordsum i comebacket

– Jeg forteller til crewet at det må bli tatt i ett opptak.

– Det gjør at alle på sett er fokusert fordi man må få landet det på ett «take». Jeg tror det er veien å gå, for da er alle komfortable. Og forhåpentligvis, selv om det er kjemperart og ukomfortabelt, så kommer det litt magi gjennom linsa som kan overbevise seerne, forklarte den berømte svensken.