*Nettavisen* Livsstil.

Allerede flere frammøtte utenfor Oslo domkirke

Ari Behn bisettes 3. januar 2020 Oslo 20200103. Allerede tidlig fredag morgen var det frammøtte som ventet foran sperringene før bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke.

Allerede tidlig fredag morgen var det frammøtte som ventet foran sperringene før bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Bildet er tatt litt før klokka 9. En time senere var det rundt 30 personer i køen. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

Tilreisende fra hele landet er kommet til Oslo for å delta i Ari Behns bisettelse. De første var på plass utenfor domkirken allerede klokka 5.50.

03.01.20 20:33

Bisettelsen begynner klokka 13 og er åpen for alle. Det er ventet fullsatt kirke og stor kø utenfor. Rundt klokka 9.45 hadde allerede rundt 30 mennesker stilt seg i kø.

– Ari Behn var spesiell for meg, han var annerledes og prøvde ikke å være noen annen enn den han var. Han traff meg både med humoren, kunsten og litteraturen. Jeg er her i dag for å si farvel og få ro i sjelen, sier 15 år gamle Lava Stjern Schjølberg. Sammen med moren Ingjerd Stjern var hun den første som var på plass i køen.

De to har kommet ens ærend fra Røros for å være til stede under bisettelsen. Det var Lava som ville dra, så moren ble med for hennes skyld.

Les også: Slik blir Ari Behns bisettelse

Klikk på bildet for å forstørre. Oslo domkirke

Rundt klokken 10.00 var det allerde kø foran Oslo domkirke. Bisettelsen av Ari Behn starter klokken 13.00. Foto: Heidi Schei Lilleås (Nettavisen)

I tykt og tynt

Foran i køen står også Inger Lise Kolstø fra Karmøy og Elisabeth Nesheim fra Vindafjord. De to venninnene har fulgt de kongelige i tykt og tynt og var også til stede i bryllupet til Ari Behn og prinsesse Märtha Louise i Nidarosdomen.

– Vi er veldig rojale, fastslår Elisabeth.

– Vi har støtter oppunder alt av gledelige begivenheter, og vi synes det er viktig å vise at vi også stiller opp ved triste begivenheter, sier Inger Lise.

Les også: Ari Behns dødsannonse: - For barna er du uerstattelig

Klikk på bildet for å forstørre. Ari Behn bisettes 3. januar 2020 Oslo 20200103. 15 år gamle Lava Stjern Schjølberg fra Røros har sammen med sin mor kommet ens ærend til Oslo for å være til stede under bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke.

15 år gamle Lava Stjern Schjølberg fra Røros har sammen med sin mor kommet ens ærend til Oslo for å være til stede under bisettelsen av Ari Behn i Oslo domkirke. Foto: Lise Åserud (NTB scanpix)

– Forut for sin tid

De mener Ari var en mann forut for sin tid som torde å vise følelser og være myk.

– Han var også en som husket folk. Han kjente oss igjen da vi var i Stockholm og sa: «der er dere jo». Det var helt forferdelig å høre at han hadde tatt livet sitt, det var overraskende, selv om vi visste at han slet.

Mange av de 800 plassene i Oslo domkirke er reservert familie, venner og det offisielle Norge.

Hele kongefamilien deltar i bisettelsen, i tillegg til en rekke toppolitikere.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag