Etter 15 sesonger går det nå mot slutten for det populære TV 2-programmet. Sommerens program blir det aller siste, melder kanalen i en pressemelding.

– Når vi nå velger å tenke nytt, så gjør vi det med en visshet om at vi samtidig går ned med «flagget til topps». Vi lukker Allsang-kapittelet med fortsatt gode seertall, og med en avslutningssesong som kommer til å bli fantastisk, sier kanaldirektør Trygve Rønningen.

Han hyller Halden og dugnadsånden:

– TV 2 har blitt tatt så godt imot i Halden og på Fredriksten festning i alle disse årene. Selv nå under pandemien har vi sammen klart å lage fantastiske programmer. Forhåpentligvis så kan vi i sommer fylle tribunene med sangglade publikummere i alle aldre, sier han.

Katrine Moholt (48) har ledet programmet hver sommer i 16 år. Hun sier at hun ser frem til en lengre sommerferie neste år:

– Dette prosjektet har vært en glede fra dag en. Og at vi har fått lage programmet så lenge er rett og slett fantastisk i en TV-tid der fornyelse og endringer skjer så fort. Vi har laget noe som har betydd mye for somrene til folk, sier Moholt til TV 2.

Ordfører Anne-Kari Holm (Sp) i Halden kommune ser frem til en fantastisk avslutning på «Allsang»-eventyret.

– I Halden har vi vært stolte av å være vertsby for «Allsang på grensen». Hver eneste sommer i 15 år har mange tusen tilreisende fått oppleve god stemning i sommerbyen Halden på grunn av dette TV 2-programmet. Enda flere har blitt kjent med Fredriksten festning og byen vår via tv-skjermen. Allsangpublikummet vil alltid være velkommen til Halden og det vil TV 2 også. Nå gleder vi oss til en siste sommer med allsanggjengen – en sesong vi har hørt skal bli tidenes beste, sier ordfører i Halden Anne-Kari Holm.

Nå ser kommunen frem til å lage nye kulturopplevelser på Fredriksten festning.

– Vi i Halden kommer til å savne «Allsang på grensen». Det kommer til å være krevende å erstatte 30.000 besøkende og oppmerksomhet på TV 2, men allsangen har samtidig gitt oss mye å bygge videre på. Dette TV 2-programmet har vist Norge og internasjonale artister hvilken utrolig flott arena Fredriksten festning er. Etter at allsangen kom til Halden har festningen blitt utviklet enda mer som kulturarena. Andre arrangementer har blitt lagt hit nettopp på grunn av tv-bildene fra allsangen. Og mange i Halden har bygget opp solid kompetanse på arrangementer og tv-produksjoner gjennom disse årene. Derfor takker vi allsangen for fine sommerminner og er overbevist om at vi snart skal ønske nye arrangører og produsenter velkommen til arrangementsbyen Halden, sier kommunedirektør Roar Vevelstad i Halden kommune.

Trond Lie er daglig leder i Allsang på Grensen AS. Selskapet har produsert programmet for TV 2 de siste årene.

– Det er vemodig å si farvel til noe som vi alle er så glade i. Men når en dør lukkes, er det mange nye dører som kan åpnes. Vi gleder oss til fortsatt å bidra med arrangementer og skape liv på Fredriksten festning i årene som kommer. Her gjelder det å tenke nytt og finne sin plass sammen med andre produsenter og arrangører. Slik kan det totale tilbudet på den unike Fredriksten festning og i arrangementsbyen Halden bli minst like bra i tiden som kommer. Det viktigste vi kan gjøre nå er å lage tidenes beste avslutning på «Allsang», og vi slipper de første billettene allerede i dag, forteller Trond Lie.