Gå til sidens hovedinnhold

– Alt ble totalt forandret

Helsesøster Tone Bjørnson Aanderaa mener hun har funnet løsningen. I Voksen kirke skal hun dele hemmeligheten.

VOKSEN: – For meg startet det for alvor i 2009. Jeg kom over en artikkel i Aftenposten om Kernesund familie og ble rett og slett utrolig inspirert, sier Aanderaa og tar en slurk av koppen på bordet; Chai latte med soyamelk.

Del på Facebook

Slitne og ustabilt humør

Artikkelen handlet om en dansk familie som hadde lagt om kosten og raskt oppdaget betydelige, positive forandringer. Selv var ekteparet Aanderaa to slitne foreldre som siktet inn sofaen da barna var lagt.

Deres tre jenter virket også slitne, og humørsvingningene var tydelige.

– Det var veldig intenst hjemme, og jeg husker jeg flere ganger spurte meg selv om det virkelig skulle være så intenst, sier Aanderaa.

Ikke melk, ikke nesespray

I mars 2009 kuttet familien ut det meste av melkeprodukter. Tone og hennes mann kuttet i tillegg ut gluten og ble mer restriktive med sukker enn tidligere.

– Som utdannet helsesøster var dette med å kutte ut melk og melkeprodukter vanskelig i begynnelsen. Vi har jo alle lært at melk er sunt og at man trenger det. Likevel var resultatene, som kom etter kort tid, overbevisende nok, sier hun.

Ekteparet hadde lenge vært plaget av tett nese, noe som resulterte i snorking og redusert nattesøvn. Nesesprayen var også hyppig i bruk.

– Jentene hostet hver natt, vi lurte innimellom på om de viste tegn på astma. Da vi kuttet ut melk hjemme, ble alt dette borte, vi hadde frie luftveier om natten, min mann sluttet å snorke, og jentene sluttet å hoste, forteller hun.

I retning målet

Men å leve som Kernesund familie skulle vise seg å være en betydelig utfordring. Barna var glad i normalt brød, og det glutenfrie falt ikke i smak.

Gjennom familien i Danmark fikk Tone en ny kontaktperson. Unni Pedersen skulle vise seg å være rett dame til rett tid.

– Ved å snakke med henne, som forøvrig både er kjemiingeniør, homeopat og ernæringsveileder, ble alt mye klarere. De kernesunde hadde kuttet ut sukker, og hadde mindre fokus på blodsukkerstabil mat. Vi ble nå mer fokusert på lavkarbo-kosthold og å spise blodsukker-stabile måltider. Da kom resultatene på rad og rekke, smiler Aanderaa.

Lyst til å vite mer? Foredraget i Voksen kirke torsdag 25. august er åpent for alle.
Foredraget er delt i to:

18.00-19.30: Stabilt blodsukker.
19.30-20.30: Herbalife.

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere