Gå til sidens hovedinnhold

Alt du må vite om «Fall Guys: Ultimate Knockout»

Nok et spill som går ut på å være den siste som står igjen, men denne gangen er det ikke våpen som er i fokus. Det er en haug av hinderløyper.

«Fall Guys: Ultimate Knockout» har tatt verden med storm etter at det ble lansert gratis tilgjengelig for både PC og Playstation den 4. august.

I denne saken får du en rask oversikt over hva spillet går ut på.

LES OGSÅ: Norsk 15-åring vant 30.000 dollar i Fortnite-turnering

Passer for alle aldersgrupper

Fall Guys vil passe for absolutt alle aldersgrupper, og har ingen elementer som vil gjøre det upassende for barn å spille det.

Spillet er innenfor den såkalte «Battle Royale»-sjangeren, men i dette spillet kjemper ikke spillerne mot hverandre for å drepe de gjenværende spillerne. I stedet gjennomfører de ulike hinderløyper, helt til kun én person står igjen som vinneren.

Karakterene du spiller er små fargerike «jelly beans» med armer og bein, som er usedvanlig klønete å håndtere. De løper sakte, og de faller veldig lett overende.

Målet er altså å navigere disse små og klønete figurene gjennom ulike hinderløyper bestående av fargerike hindere. I en løype skal du løpe på en tredemølle i oppoverbakke, mens det kommer gigantiske bananer og epler fallende mot deg som du må dukke unna. I en annen løype er dere innelåst på en fotballarena inndelt i to lag, og skal forsøke å score mest mulig mål mot det andre laget. I en annen løype er dere på en stor roterende sylinder som dreier rundt, og dere må hoppe til forskjellige deler av sylinderen for å unngå å falle.

Ingen av banene inneholder noen form for vold eller slåssing.

Kan betale for kostymer

Selv om spillet i utgangspunktet er gratis tilgjengelig for alle som vil ha det, er det andre betalingsløsninger i selve spillet som skal få spillerne til å bruke penger.

I butikken til spillet kan man kjøpe kostymer og egne farger til karakterene gjennom to ulike valutaer kalt «kudos» og «crowns». Man vil sakte og sikkert tjene seg opp begge disse valutaene ved å spille spillet, men dersom man ønsker kan man kjøpe kudos ved hjelp av virkelige penger.

De mest spesielle premiene kjøpes derimot for «crowns», og den eneste muligheten å få tak i den valutaen på er ved å spille spillet. Man må enten vinne en runde, eller komme seg videre på season-passet for å få tilgang på flere «crowns».

Det er ingen chat inkludert i spillet, så om man har barn som spiller «Fall Guys» slipper man å bekymre seg for at de skal komme i snakk med tilfeldige personer.

Den eneste måten noen kan komme i kontakt med deg på er å sende deg en venneforespørsel gjennom Playstation eller Steam, og deretter ringe deg eller sende deg en melding gjennom deres nettverk.

Les også

Apple og Google fjerner Fortnite fra sine app-butikker

Les også

Alt vi vet om Cyberpunk 2077

Reklame

Endelig på lager igjen: Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken