Her får du svar på spørsmålene du kanskje har om MGP-finalisten Adrian Jørgensen.

Hvor gammel er Adrian Jørgensen?

Denne unge artisten er 26 år, men har allerede gitt ut flere singler etter han ble offentlig kjent for seks år siden.

Hvor kommer han fra?

Adrian Jørgensen kommer fra Bindal, som ligger helt sør i Nordland fylke. Helt siden han var 16 år har han vært både fiskerøkter og låtskriver, og reist rundt og holdt konserter.

Hvilken låt skal han opptre med i MGP 2019?

Han skal opptre med låten «The Bubble», som er skrevet og komponert av Jonas McDonnell, Aleksander Walmann og Kjetil Mørland.

Har han deltatt i MGP før?

Jørgensen var med som korist for JOWST i MGP og i den internasjonale Eurovision-finalen i Kiev i 2017, på sangen «Grab The Moment». Han var også korist for Aleksander Walmann på sangen «Talk To The Hand» i MGP i 2018.

Bakgrunn - hva er Adrian Jørgensen kjent for?

Gjennombruddet fikk han i 2013, da han kom på andre plass i «The Voice». I 2014 skrev Namdalsavisa at Jørgensen møtte veggen etter deltakelsen i programmet.

Han kom imidlertid tilbake i rampelyset igjen, og i 2016 slapp han singelen «Baby It’s Time». Låten ble B-listet på P1 i 13 uker. Han har også hatt suksess med låten «Despacito», som han og Carina Dahl ga ut i 2018. Sistnevnte låt er hans største suksess hittil, med over 2 millioner avspillinger på Spotify.

Se musikkvideoen til Adrian Jørgensen og Carina Dahl, med låten «Despacito»:

Hør Adrian synge «Baby It’s Time»:

Se Adrian i The Voice i 2013:

Adrian Jørgensen i sosiale medier

Adrian er relativt aktiv på Instagram, og her deler han stort og smått med sine følgere. Her har han blant annet delt en snutt av låten han opptrer med i MGP 2019.