Her får du svar på spørsmålene du kanskje har om MGP-finalisten Carina Dahl.

Hvor gammel er Carina Dahl?

Hun er 33 år gammel.

Hvor kommer hun fra?

Dahl har vokst opp i Trondheim, men i sitt voksne liv har hun blant annet bodd i Stockholm i flere år hvor hun jobbet med et svensk plateselskap og turnert i Polen og USA.

Hvilken låt skal hun opptre med i MGP 2019?

Dahl skal opptre med låten «Hold Me Down», som er skrevet og komponert av Ashley Hicklin, Jeroen Swinnen, Pele Loriano, Laurell Barker og Laura Groeseneken.

Har hun deltatt i MGP før?

Dette er det tredje året Carina Dahl er med i den norske MGP-finalen. I 2011 deltok hun med sangen «Guns & boys» som hun skrev sammen med Hanne Sørvaag, og i 2013 med «Sleepwalking» skrevet av Ben Adams, Søren Pagh og henne selv, skriver NRK.

Bakgrunn - hva er Carina Dahl kjent for?

Carina Dahl er datter av trommeslager og tidligere Hells Angels-medlem Morten «Diesel» Dahl, kjent fra blant annet rockebandene TNT og TinDrum.

Selv om Carina har gått i farens fotspor og satset på musikk, har hun gjort mye mer enn det.

Hun ble først kjent i Norge som glamourmodell på 2000-tallet, og har også deltatt i flere realityprogrammer. I 2006 var hun med i «Big Brother», i 2012 var hun aktuell i TV-programmet «Tigerstaden», mens to år senere kunne du se henne i programmet «MasterChef».

I 2010 ga hun ut debutalbumet «Hot Child», mens hun bodde i Stockholm. I 2012 flyttet hun tilbake til Norge og har sluppet flere låter siden den gangen. I 2018 ga hun ut singelen «Waste No Time», og samme år hadde hun også stor suksess med låten «Despacito», som hun og Adrian Jørgensen ga ut i 2018.

Da hun var 19 år tok Carina avgjørelsen som endret livet hennes, har hun nylig fortalt til TV2. Hun bestemte seg nemlig for å bli sin egen sjef, og har siden da ikke jobbet for noen andre.

Nå driver hun både med musikk og et eget eventselskap - «Carina Dahl Entertainment», som arrangerer dagfester.

– Jeg livnærer meg i første omgang som artist, men i tillegg liker jeg å ha flere baller i luften, sier hun til TV 2.

Hør Carina Dahl synge «Waste No Time» i videoen nedenfor:

Se musikkvideoen til Adrian Jørgensen og Carina Dahl, med låten «Despacito»:

Carina Dahl i sosiale medier

Hun er aktiv på Instagram, og deler ulike bilder fra hverdagen sin med følgerne sine.

Blant annet viser hun bilder fra turer hun har vært på: