Her får du svar på spørsmålene du kanskje har om MGP-finalisten KEiiNO.

Hvem er med i KEiiNO?

KEiiNO er et norsk-samisk samarbeids prosjekt mellom artistene Fred Buljo (30), Alexandra Rotan (22) og Tom Hugo Hermansen (39).

Hvor kommer medlemmene fra?

Alexandra kommer fra Eidsvoll, Fred kommer fra Kautokeino, mens Tom Hugo kommer fra Kristiansand.

Hvilken låt skal KEiiNO opptre med i MGP 2019?

De skal framføre låten «Spirit In The Sky», skrevet og komponert av Tom Hugo, Fred Buljo, Alexandra Rotan, Henrik Tala og Alex Olsson.

Lurer du på hva Fred Buljo tenker på når han joiker i MGP-låten? Se videoen nedenfor (Video: NRK):

Hør MGP-låten til KEiiNO nedenfor:

Har KEiiNO deltatt i MGP før?

Alexandra Rotan deltok i MGP-finalen i 2018, sammen med Stella Mwangi. De opptrådte med låten «You Got Me». Tom Hugo var med i MGP i både 2013 og 2018, men kvalifiserte seg ikke til finalen i 2013. I 2018 deltok han med den egenkomponerte låten «I Like I Like I Like».

Bakgrunn - hva er KEiiNO kjent for?

Alexandra Rotan var med i Melodi Grand Prix Jr. i 2010, med sangen «Det vi vil», og i 2016 deltok hun i talentkonkurransen Idol på TV 2. I ettertid har hun turnert verden rundt som vokalisten til Alan Walker, skriver NRK.

Se videoen nedenfor for å se Rotan opptre med Alan Walker:

Fred Buljo ble kjent da han var finalist i «Norske Talenter» med den samiske rapgruppa Duolva Duottar i 2008. Siden den gang har han turnert i hele Norden og Russland, og har jobbet som låtskriver, ifølge NRK. Han regnes som én av Sápmis beste liveartister.

Hør Buljo sammen med Duolva Duottar i videoen nedenfor:

Tom Hugo har skrever låter for asiatiske popband, som har blitt store hits. I fjor skrev han også en Pride-låt sammen med ektemannen Alex Olsson. Hør låten nedenfor:

KEiiNO i sosiale medier

Musikkgruppen har foreløpig ikke publisert så mange innlegg på Instagram-kontoen sin, men de viser bilder av både sang og kultur i postene sine.