I 2004 debuterte skuespiller Amanda Seyfried (35) på filmlerretet i suksessfilmen «Mean Girls», og siden har hun kapret flere store roller. Blant annet spilte hun Sophie i «Mamma Mia»-filmene, der også Meryl Streep (71) var med.

Mange kjenner henne nok også igjen i rollen som Cosette i filmatiseringen av musikalen «Les Misérables» fra 2012, samt fra den romantiske dramafilmen «Dear John» fra 2010, der hun spilte mot skuespillerkollega Channing Tatum (40).

Les også: Slutt for «Senkveld» etter 20 år: – Gir seg på topp

Og selv om man kanskje skulle tro at Hollywood-suksessen kun er positiv, har medaljen også en bakside.

Det avslørte Seyfried da hun nylig gjestet «The Today Show», der hun til programleder Willie Geist (45) fortalte at livet i rampelyset har ført til at hun får både angst og panikkanfall.

– Det føles som det står mellom liv og død, forteller hun.

Vil vise at hun er «normal»

Videre forklarer skuespilleren nærmere hva det er som skjer når hun får et panikkanfall, ifølge People.

– Kroppen får en «kjemp eller flykt»-reaksjon. Endorfinrusen og landingen etter panikkanfallet er så ekstraordinær. Du er så lettet, og kroppen har på en måte bare fikset seg selv. Det er så rart, for det er fysisk – men det starter i hodet, sier hun.

Selv tror hun det hele bunner i at hun sliter med å vise andre mennesker at hun er «normal».

– Det er ingen som vekker meg med frokost på sengen, og jeg blir ikke kjørt rundt av en privatsjåfør. Og hver gang jeg møter nye mennesker er jeg så desperat etter å få dem til å skjønne at de kan snakke til meg. Jeg vil få kontakt med mennesker på samme måte som alle andre, fordi jeg er som alle andre, sier 35-åringen åpenhjertig overfor Willie Geist.

Les også: Naken Khloé Kardashian slår tilbake etter lekket bikinibilde: – Dette er meg og kroppen min

Går på antidepressiver

Også tidligere har skuespilleren fortalt om angsten, samt at hun har tvangslidelser (OCD). I et intervju med Allure fortalte hun i 2016 at hun lenge har gått på antidepressiver.

– Jeg går på Lexapro, og jeg kommer aldri til å slutte. Jeg har gått på det siden jeg var 19, på den laveste dosen. Så jeg ser ikke noe poeng med å slutte nå, uttalte 35-åringen den gang.

I samme intervju fortalte hun at angsten kom som følge av tvangslidelsene hun først hadde.

– Jeg hadde ganske kraftig helseangst, som kom fra tvangslidelsene, og trodde jeg hadde en svulst i hjernen. Jeg tok en MR, og nevrologen sendte meg til en psykolog. Tvangstankene og frykten har blitt færre og mindre, og det å vite at frykten ikke er basert på virkeligheten hjelper meg.

Les også: TV-kjendis fikk sparken etter denne videoen

Videre var hun tydelig på at det er viktig for henne å bli kvitt stigmaet rundt mentale lidelser.

– Du ser ikke mentale lidelser. Det er ikke en masse, ikke en cyste. Men det er der. Hvorfor må vi bevise det? Hvis man kan behandle det, så gjør det, fortalte Seyfried til magasinet.