– Jeg var imot kameraer i rettslokalet, og var tydelig på det grunnet sakens sensitive karakter. Det ble som en dyrehage.

Det sier Amber Heards (36) forsvarer, Elaina Bredehoft, i et intervju med NBC torsdag.

I intervjuet legger ikke forsvareren skjul på at hun tror juryen ble påvirket av både sosiale medier og den massive medieoppmerksomheten rundt rettssaken da de onsdag kveld dømte klienten hennes til å betale ti millioner dollar i erstatning til eksen, Johnny Depp (58), for ærekrenkelse.

Les også: Isabel Raad på Johnny Depp-jakt i Newcastle

Selv fikk Amber Heard medhold i at hun ble utsatt for ærekrenkelse fra Depps tidligere advokat, noe hun får to millioner dollar for i kompensasjon. Hun krevde imidlertid 100 millioner dollar, men fikk bare medhold på ett punkt.

Forsvareren tror 36-åringen ville kommet bedre ut av saken dersom den ikke ble direktesendt.

Dette fordi rettssaken har vært den store snakkisen både i tradisjonelle og sosiale medier, der Depp har fått langt mer støtte enn Heard. Hun mener juryen må ha fått med seg det.

– Juryen dro hjem hver kveld. De har familier. Familiene er på sosiale medier. Vi hadde en ti dager lang pause i midten av rettssaken. Det er umulig å ikke bli påvirket, hevder hun.

Les journalist Kjetil Mælands kommentar: Når feminisme blir viktigere enn sannheten

Har ikke penger

Videre avslører forsvareren Heards første ord til henne etter at kjennelsen ble lest opp.

– Det første hun sa til meg var: «Jeg er så lei meg på alle kvinnene der ute sine vegne. Dette er et tilbakeslag for alle kvinner i og utenfor rettslokalet». Hun kjenner på byrden av det, sier forsvareren, som mener dommen sender ut en «grusom beskjed» til kvinner som er i liknende situasjoner.

– Med mindre du tar ut telefonen og filmer at partneren din slår deg, så vil du ikke bli trodd, mener Bredehoft.

Les også: Juryen har talt, og Depp vant på flere punkter

Hun legger til at klienten hennes «absolutt» kommer til å anke onsdagens dom, og at hun «absolutt ikke» har nok penger til å betale erstatningskravet på ti millioner dollar.

– Hun har god grunn til å anke. Det var mye bevismateriale som aldri kom med, ifølge forsvareren.

Dette skal blant annet innebære bevismateriale fra Depps tidligere rettssak mot den britiske avisen The Sun.

Les spaltist Sarah Gaulins kommentar: Som feminist gikk jeg rett i fella

Tydelig skuffet

Selv tok Amber Heard til sosiale medier etter at dommen kom onsdag kveld norsk tid.

«Skuffelsen jeg føler i dag er ubeskrivelig. Hjertet mitt er knust over at det fjellet med bevismateriale vi presenterte fortsatt ikke var nok til å stå opp for den uforholdsmessige makten og påvirkningskraften eksmannen min har», skrev 36-åringen innledningsvis i et langt innlegg på Instagram.

Videre skrev hun at hun er spesielt skuffet på andre kvinner sine vegne.

«Det skrur tiden tilbake til en tid der kvinner som snakket ut ble hetset og ydmyket offentlig», la hun til, og avsluttet:

«Jeg er lei meg for at jeg tapte denne saken. Men jeg er enda mer lei meg for at jeg tilsynelatende har mistet en rett jeg trodde jeg hadde som amerikaner – å snakke åpent og fritt».

Les også: Avføring, avkuttet finger og rusproblemer: Deler nye detaljer fra det turbulente forholdet

Depp var på sin side mer fornøyd.

«Juryen har gitt meg livet mitt tilbake. Jeg er virkelig ydmyk», var blant det Depp skrev i sitt Instagram-innlegg.